Категорија │ ОБАВЈЕШТЕЊА

НАЈАВА: ПОСЈЕТА МИНИСТРА ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА ШУЛИЋА САЈМУ ПЧЕЛАРСТВА И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА

 
Министар за трговину и туризам Денис Шулић ће сутра у 13.30 часова свечано отворити први Сајам пчеларства и домаћих производа у Лопарама.
Како је већ најављено, сајам ће се одржати испред Центра за културу.
Поред меда, на сајму биће изложени још зарац и ракија, домаћи производи који су типични за мајевичку регију.
Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавамо становнике општине Лопаре, који су услед временских непогода (поплаве, град, клизишта) протеклих дана претpпјели штету на стамбеним и помоћним објектима, пољопривредним усјевима, воћњацима, да се јаве Одјељењу за привреду лично или на телефоне 065 982 419 (Стефан Марковић) и 065 634 540 (Радислав Давидовић), ради пријаве штете, како би општинска комисија извршила процјену штете.

Детаљније

НАЈАВА: БРДСКА АУТО-ТРКA И АУТО СЛАЛОМ ТРКА У ТОБУТУ

У Тобуту 20. и 21. маја одржаће се ауто-трке у оквиру првенства РС у ауто-тркама на брдским стазама за Награду општинe Лопаре.
Такође ће бити организована и прва ауто слалом трка на стази у Тобуту.
Брдске трке организоваће се од стране АМКК „Оптима моторспорт“ Бијељина, а под покровитељством општине Лопаре.
Младен Ребриновић, члан АМКК „Оптима моторспорт“ Бијељина је најавио да се на овогодишњим ауто-тркама очекује преко 60 возача који ће се такмичити у двије дисциплине...

Детаљније

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ „ОД МАЈКЕ, ДО ЦРКВЕ“ АУТОРА ВЛАДИМИРА МИТРИЋА

18.05.2023.године (четвртак) у 19.00 часова
Центар за културу и информисање Лопаре
Књига новинара Владимира Митрића „Од мајке до Цркве“ говори о 150 година Цркве Преображења Господњег у Липници код Лознице коју је подигао прота руњански Вламидир Поповић, чија је лоза дала 12 свештеника.
Аутор као истински вјерник, али и познавалац Цркве, представио је дивну симфонију између породице и светиње и оних који су нам најближи и најдражи.

Детаљније

Обавјештење

Поштовани суграђани, због трагедије која се десила у ОШ „Владислав Рибникар“ у Београду, културно-забавни програм, раније планиран за вечерас у оквиру „Ђурђевданских свечаности“ се одгађа за понедјељак 08.05.2023.год. у 19.00 часова.
Овакав догађај никог не оставља равнодушним, наше мисли су уз породице настрадалих, те им овим путем изражавамо искрено саучешће.

Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ: Одлука о радном времену за Међународни празник рада и Дан побједе над фашизмом

Одлука о радном времену за Међународни празник рада и Дан побједе над фашизмом

Одлука о радном времену за Међународни празник рада и Дан побједе над фашизмом
Детаљније

У УТОРАК, МИТРОВДАН, СЛАВА БОРАЧКЕ ОРГАНИЗАЦИЈЕ И ТРИДЕСЕТ ГОДИНА ОД ФОРМИРАЊА ТРЕЋЕ МАЈЕВИЧКЕ БРИГАДЕ

Поводом Митровдана, крсне славе Борачке организације Републике Српске и тридесет година од формирања Треће мајевичке бригаде Војске Републике Српске у лопарском храму Покрова Пресвете Богродице (уторак, 8. новембра 2022. године, 9:00 часова) служиће се литургија и обавити ломљење славског колача. Потом у 11:00 часова испред централног споменика у Лопарама, служиће се парастос и положити цвијеће на споменик погинулим борцима из протеклог одбрамбено-отаџбинског рата...

Детаљније

Обавјештење

Фондација за одрживи развој Републике Српске „Progressus” дођељује бесповратна средства физичким и правним лицима која се баве примарном пољопривредном производњом за набавку пољопривредне механизације, опреме и алата.
Циљ Фондације за одрживи развој Републике Српске „Progressus” и Владе Мађарске је јачање привредних односа између двије земље кроз повећање ефикасности и конкурентности подржаних пољопривредних произвођача, развој технологије производње, боље кориштење капацитета, унапређење одрживости и пословања...

Детаљније

ЈАВНИ ПОЗИВ ЗА ПОНОСНУ КАРТИЦУ

Обавјештавају се све заинтересоване породице са троје и више дјеце од којих је најмање једно малољетно да могу да се пријаве на Јавни позив за „Поносну картицу Републике Српске“, који је расписала општина Лопаре, а објављен је на сајту и огласној табли општине Лопаре.
Остваривањем права на „Поносну картицу“ чланови вишечланих породица остварују попусте приликом плаћања роба и услуга у „Поносном маркету Републике Српске“ код преко 250 малопродајних објеката, компанија, малих предузећа и предузетника који учествују у наведеном пројекту...

Детаљније

Упозорење грађанима да не пале ватру

2022-07-21-15-03

Процјењујући да постоје повећане опасности од избијања пожара које могу изазвати људи непожељним и неодговорним понашањем (нарочито приликом чишћења окућница и пољопривредних посједа, излета и боравка у природи), Општинска управа општине Лопаре и Начелник општине Лопаре издају:

УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА ДА НЕ ПАЛЕ ВАТРУ

Детаљније