Категорија │ ОБАВЈЕШТЕЊА

„ЂУРЂЕВДАНСКЕ СВЕЧАНОСТИ“ 3.5-6.5.2022. г.

Детаљније

ПОТПИСАН СПОРАЗУМ О ИЗГРАДЊИ ПЕТ СТАМБЕНИХ ЈЕДИНИЦА

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић, је потписао уговоре о помоћи за изградњу пет стамбених јединица, у овој локалној заједници, које ће се градити по систему „кључ у руке“ кроз пројекат „Саудијски фонд за развој“.
Ристић је саопштио да се трипартитним уговорима, који су потписани између Федералног министарства расељених особа, јединица локалне самоуправе у БиХ и крајњих корисника, предвиђа да се у повратничкој мјесној заједници Корај у општини Лопаре изгради пет стамбених објеката за повратничке породице...

Детаљније

ПРОЉЕЋНА АКЦИЈА УРЕЂЕЊА ЛОПАРА

Општинска управа Лопаре организује прољећну акцију уређења Лопара под називом „Април мјесец чистоће 2022“.
Уређење градског гробља, уређење насеља и шеталишта, уређење прилазних путева насељима, санација дивљих депонија, садња садница и низ других активности предвиђено је у суботу, 9. априла.
Из општинске управе Лопаре позвали су све грађане и ученике да се прикључе поменутој акцији.
Окупљање учесника је испред основне школе „Свети Сава“ Лопаре у 8:30 часова, а све информациј...

Детаљније

УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА ДА НЕ ПАЛЕ ВАТРУ

Имајући у виду да је од почетка године до данас било 16 (шеснаест) пожара гдје су горјели кровови кућа, аута, шуме, воћњаци, ограде, ливаде, трава и нискорастиње, а због повећања вањске температуре и повећања радова напољопривредним површинама у наредном периоду, у циљу спречавања појаве и ширења пожара, молимо грађане општине Лопаре да буду посебно опрезни у току радова на њивама и уређења простора око економских и производних објеката...

Детаљније

OБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавамо пољопривредне произвођаче са подручја општине Лопаре да ће се у петак 25. марта 2022. године у сали Скупштине општине Лопаре организовати стручно предавање на следећим темема:

1. Заштита усјева кукуруза од корова, болести и штеточина
Предавач: Ђорђе Глишић (ресор пружања стручних услуга у пољопривреди),
2. Козарство- техника и технологија узгоја коза са освртом на правилник у области сточарске производње за 2022. годину
Предавач:Ви...

Детаљније

УСКЛАЂИВАЊЕ ОПШТИНСКИХ АУТОБУСКИХ ЛИНИЈА – РЕДОВА ВОЖЊЕ: ОГЛАС

Позивају се заинтересовани регистровани превозници за линијски превоз лица у друмском саобраћају да поднесу приједлоге за усклађивање редова вожње општинских аутобуских линија за 2022/23 годину, за подручје општине Лопаре, закључно са 01.03.2022. године, до 12,00 часова, на адресу:

Општина Лопаре

Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове

Ул. цара Душана 143.

75 240 Лопаре

или лично у пријемну канцеларију у приземљу зграде општине Лопаре...

Детаљније

ДИО СЕЛА У ОПШТИНИ ЛОПАРЕ ТРЕЋИ ДАН БЕЗ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Након обилних сњежних падавина које су погодиле подручје Лопара, велики дио села ове подмајевичке општине већ трећи дан нема електричну енергију.
Екипе „Електро Бијељина“ а.д. су на терену, а нема званичних информација о томе када ће снабдијевање бити нормализовано.
„Ово стање је дијелом изазвано због снијега који је заиста брзо нападао и створио проблеме, а дијелом и посљедица недовољних улагања у нисконапонску и високонапонску мрежу“, саопштио је Радо Савић, начелник општине Лопаре...

Детаљније

ПАКЕТИ ХРАНЕ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

У Лопарама је данас 450 социјално угрожених породица добило пакете хране које су донирале њемачке хуманитарне организације „Хљеб живота“ из Улма и „Помоћ за сиромашне“ из Форцхајма. Предсједник организације „Хљеб живота“ Драго Симеуновић саопштио је да су пакети припремљени у Њемачкој, а купљени су углавном од донација њемачких грађана и уз помоћ ове двије хуманитарне организације допремљени до Хуманитарне организације „Ђаконија“ у Брчком, која пакете помоћи дистрибуира социјално угроженом становништву регије.„Ту су дакле три организације које се труде око тога, а вриједност пакета је више од 20 евра“, додао је Симеуновић...

Детаљније

ЈАВНА РАСПРАВА О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

ОПШТИНСКА УПРАВА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ
ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ
ОРГАНИЗУЈЕ
ЈАВНУ РАСПРАВУ
О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ЗА 2022. ГОДИНУ

ЈАВНА РАСПРАВА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ У САЛИ
СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ДАНА 03.12.2021.
ГОДИНЕ (ПЕТАК) СА ПОЧЕТКОМ У 10,00 ЧАСОВА

ОДЈЕЉЕЊЕ ЗА ФИНАНСИЈЕ

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПРОВЕДЕНА КОНТРОЛА ТЕХНИЧКЕ ИСПРAВНОСТИ ВОЗИЛА

У Лопарама, кроз оквир кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“, je проведена контрола техничке испрвности возила.
Предраг Ликокур из Ауто-Мото Савеза Републике Српске је саопштио да се ова активност реализовала у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и са Ауто-мото друштвом из Лопара.
„Конкретно на терену прегледамо зимску опрему, да ли су зимски или љетњи пнеуматици, њихову дубину газећег слоја, свјетлос...

Детаљније