Категорија │ ОБАВЈЕШТЕЊА

У ПЕТАК, 15.МАРТА, СТРУЧНО ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ

Обавјештавамо све пољопривредне произвођаче са подручја општине Лопаре да Општинска управа, у сарадњи са Агенцијом за пружање стручних услуга у пољопривреди Републике Српске, организује стручно предавање дана у петак, 15.03.2024. године, са почетком у 11:00 часова у сали Скупштине општине Лопаре.

Теме предавања:

1. Разматрање Правилника о условима и начину остваривања новчаних подстицаја за развој пољопривреде и села за 2024 годину:

– Реги...

Детаљније

Позив на народни скуп

Општинска управа Лопаре вас позива на народни скуп и потписивање петиције против отварања рудника литијума на Мајевици.

Детаљније

УПОЗОРЕЊЕ ГРАЂАНИМА ОПШТИНЕ НА ОПАСНОСТ ОД ПОЖАРА

Општинска управа и начелник општине Лопаре упозорили су грађане локалне заједнице на опасности од пожара и забрани паљења ватре и употребе отвореног пламена на мјестима која за то нису предвиђена и адекватно обезбијеђена.
У упозорењу се наглашава да се пажња обрати нарочито приликом чишћења окућница и пољопривредних посједа, излета и боравака у природи.
„Имајући у виду да је од почетка године до данас било неколико пожара на подручју наше локалне заједнице, гдје су горјели кровови кућа, шуме, воћњ...

Детаљније

ОПШТИНСКА УПРАВА ОРГАНИЗУЈЕ НАРОДНИ СКУП И ПОТПИСИВАЊЕ ПЕТИЦИЈЕ ПРОТИВ ОТВАРАЊА РУДНИКА ЛИТИЈУМА НА МАЈЕВИЦИ

Општинска управа Лопаре 15. фебруара 2024. године у 15:00 часова организује у центру Лопара Народни скуп на коме ће бити уприличено и потписивање петиције против изградње рудника литијума на Мајевици.
„Циљ нам је да окупимо народ, потпишемо петицију и доставимо надлежним органима у Влади Републике Српске, гдје ће моћи јасно да виде опредјељење народа на Мајевици да није за отварање рудника литијума“, истакао је Радо Савић начелник општине Лопаре...

Детаљније

ОГЛАС – Позив на усклађивање општинских аутобуских редова вожње

Позивају се заинтересовани регистровани превозници за линијски превоз лица у друмском саобраћају да поднесу приједлоге за усклађивање редова вожње општинских аутобуских линија за 2024/25 годину, за подручје општине Лопаре, закључно са 01.03.2024. године, до 12,00 часова, на адресу:

Општина Лопаре
Одјељење за просторно уређење и стамбено-комуналне послове
Ул. цара Душана 143.
75 240 Лопаре

или лично у пријемну канцеларију у приземљу зграде општине Лопаре...

Детаљније

Анкета увезивања дијаспоре општине Лопаре

Наша општина у сарадњи са USAID пројектом “Diaspora Invest” спроводи активност увезивања дијаспоре. Уколико водите поријекло из наше општине, директно или по родитељима, молимо да се пријавите и попуните анкету. Циљ увезивања је информисати дијаспору о будућим активностима које ће се спроводити на подручју општине, а које ће имати за циљ инволвирање дијаспоре у локални економски развој. Анкета је креирана у складу са Законом о заштити личних података БиХ. Након што се креира база контаката, иста ће се користити од стране Општине Лопаре и то искључиво у сврху укључивања дијаспоре у локални економски развој...

Детаљније

ПОЗИВ НА ЈАВНУ РАСПРАВУ О НАЦРТУ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ЗА 2024. ГОДИНУ

Одјељење за финансије Општине Лопаре организује јавну расправу о Нацрту буџета за 2024. годину. Јавна расправа ће се одржати у петак 1. децембра 2023. године у 12,00 часова у сали СО-е Лопаре.

Детаљније

НАЈАВА ПРЕДАВАЊА – „СОЛАРНА ЕНЕРГИЈА ЗА ДОМАЋИНСТВА“

У оквиру пројекта ЛИНК_мрежа за локални нискоугљенички развој Центар за екологију и енергију у сарадњи са чланицама ЛИНК мреже (Општина Лопаре, Општина Тешањ, Општина Теслић, Град Грачаница, Општина Маглај и Општина Шамац) организује предавање „Соларна енергија за домаћинства“.
Циљ је да се побољша проток информација између надлежних институција, привредних субјеката и грађана о могућностима уградње соларних система од стране домаћинстава...

Детаљније

НАЈАВА: ПОСЈЕТА МИНИСТРА ТРГОВИНЕ И ТУРИЗМА ШУЛИЋА САЈМУ ПЧЕЛАРСТВА И ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА

 
Министар за трговину и туризам Денис Шулић ће сутра у 13.30 часова свечано отворити први Сајам пчеларства и домаћих производа у Лопарама.
Како је већ најављено, сајам ће се одржати испред Центра за културу.
Поред меда, на сајму биће изложени још зарац и ракија, домаћи производи који су типични за мајевичку регију.
Детаљније

ОБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавамо становнике општине Лопаре, који су услед временских непогода (поплаве, град, клизишта) протеклих дана претpпјели штету на стамбеним и помоћним објектима, пољопривредним усјевима, воћњацима, да се јаве Одјељењу за привреду лично или на телефоне 065 982 419 (Стефан Марковић) и 065 634 540 (Радислав Давидовић), ради пријаве штете, како би општинска комисија извршила процјену штете.

Детаљније