Категорија │ ПРИВРЕДА

ЗАВРШНИ РАДОВИ НА ХАЛИ У ПРИБОЈУ

Радови на пословно-производној хали у Прибоју код Лопаре приводе се крају.
Завршено је облагање објекта изолационим панелима и ускоро слиједи постављање столарије и фини унутрашњи радови, као и уређење екстеријера.
Овај објекат се гради средствима донације владе Србије која износи 651.000 КМ, а његова површина је 1000 метара квадратних.

Детаљније

У ОКВИРУ „ДАНА ДИЈАСПОРЕ“ ОДРЖАН ПОСЛОВНИ ФОРУМ

У оквиру манифестиције „Дани Дијаспоре“ у Лопарама је одржан пословни форум, који је организовала општина Лопаре уз подршку УСАИД-a /USAID/ кроз пројекат Дијаспора Инвест /Diaspora Invest/.
Форум је окупио значајан број инвеститора из дијаспоре и домаћих привредника, а према ријечима Раде Савића, начелника општине Лопаре заједно са људима из УСАИД-a тражени су начини како повећати број оних који ће уложити у родни крај.
„До сада је на подручју наше општине реали...

Детаљније

НОВА МИНИ ХЛАДЊАЧА И СУШАРА У ПЕЉАВАМА

Живан Делић из Пељава код Лопара је у родном селу започео изградњу комплекса за производњу здраве хране.
„За почетак сам направио мини сушару са мини хладњачом и првенствено је намијењена за производњу суве шљиве“, рекао је Делић новинарима. Он је истакао изузетну сарадњу са општином Лопаре и њеним руководством чему свједочи и посјета начелника Раде Савића, са сарадницима, овом имању у Пељавама. „Овај пројекат је кренуо као хоби, али с обзиром на добру подршку и разумијевање начелника и општине Лопаре и личном ангажовању прерастао је у нешто озбиљније...

Детаљније

МОГУЋА НОВА ИНВЕСТИЦИЈА

Начелник општине Лопаре Радо Савић, са сарадницима, посјетио је привредника Винка Стjeпића на његовом имању, гдје се налази и производни погон у мајевичком селу Дријенча.
„Разговарали смо о његовој спремности и опредијељености да инвестира, на подручју општине Лопаре, у изгарадњу производно-пословне хале“, рекао је Савић новинарима.
Начелник Лопара је истакао да је Стјепића на тај корак привукла опредијељеност ове локалне заједнице да на подручју Бобетиног Брда гради пословну зону, тако да је он одлучио да за себе ...

Детаљније

О Б А В Ј Е Ш Т Е Њ Е

 

Обавјештавамо чланове Удружења пчелара „ Златна кошница“ Лопаре и пчеларе са подручја општине Лопаре да ће Општинска управа Лопаре у сарадњи са Агенцијом за пружање стручних услуга у пољопривреди из Бијељине организовати предавање из области пчеларске производње.

Предавање ће се одржати у сали у СО-е Лопаре дана 19.02.2020 (сриједа) у 14:00 часова.

Предавачи ће бити проф. др Горан Мирјанић са Пољопривредног факултета из Бања Луке.

Тема пре...

Детаљније

Радионица: Примјери пројеката за јединице локалне самоуправе

Шеф кабинета Младен Арсеновић и референт за просторно планирање Општине Лопаре Јово Лукић учествовали су данас у радионици „Примјери пројеката за јединице локалне самоуправе“ у Банском двору у Бањалуци коју је организовало Министарство саобраћаја и веза РС и Агенција за безбједност саобраћаја.
Скупштина о...

Детаљније

ЗЛАТО ЗА ДЕСТИЛЕРИЈУ „ЕПОХА“ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ

Дестилерија „Епоха“ из Бобетиног Брда код Лопара награђена је Великом златном медаљом за квалитет ракије шљивовице „Класика“ на 85. Међународном пољопривредном сајму у Новом Саду.
Златном медаљом Дестилерија „Епоха“ награђена и за ракију од крушке виљамовке „Романтика“, а добитник је плакете Новосадског сајма за укупан квалитет представљених ракија.
Предсједник комисије за оцјењивање квалитета јаких алкохолних пића Нинислав Никићевић рекао је на данашњем уручењу награда да је било много узорака и да је комисија била задовољна квалитетом свих производа, виљамовке, лозоваче и шљивовице.
Власник „Епохе“ Бојан Џувелековић рекао је Срни...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ ПОСЈЕТИЛА ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ У БАВАРСКОЈ

Начелник општине Лопаре Радо Савић данас је у оквиру минхенског пословног форума „Улагање у Лопаре“ на којем ће бити ријечи о улагањима у ову мајевичку општину посјетио Индустријску зону „Геднорф“ у баварском граду Бургхаузену у којој је запослено 4.800 радника.

„Ово је један импресиван пословни простор и овдје смо се информисали о начину фукционисања, али и развоју индустријске зоне, те на који начин се менаџмент ове зоне бори за привлачење инвестиција“, рекао је Савић.

Напомињући да општина Лопаре има одличне контаке са угледним привредницима из ове њемачке области, Савић је рекао да је то што је имао прилику да види примјер одличног функционисања привреде који треба „копирати“ и у Републици Српској.

Домаћин делегацији општине Лопаре као и данашње...

Детаљније

Сусрет пријатеља

Брачни пар Изток и Леа Пинтер из братске општине Шмарје при Јелшах (Словенија) посјетили су данас начелника општине Лопаре Раду Савића. Брачни пар је на свом путовању кампером свратио и у Лопаре, а последња дестинација на рути им је град Панчево

Детаљније

РОМСКА ПОРОДИЦА ДОБИЛА НОВУ КУЋУ

Вишечлана ромска породица Зарић из Тобута код Лопара добила је новоизграђену кућу за коју је, према програму стамбеног збрињавања Рома, Министарство за људска права и избјеглице БиХ обезбиједило 53.000 КМ, а општина Лопаре 8.000 КМ.
Кључеве од куће је породици Зарић уручио замјеник министра за људска права и избјеглице БиХ Предраг Јовић, који је нагласио да је циљ овог пројекта побољшање услова живота ромских породица, унапређењем становања и комуналне инфраструктуре.

Детаљније