Категорија │ ПРИВРЕДА

ПРЕДСТАВЉЕН ПРОЈЕКАТ ПРОМОЦИЈЕ ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА ОПШТИНЕ

Презентација пројекта под називом „Промоција пољопривредних и туристичких потенцијала општине Лопаре“, који реализује Туристичка организација општине Лопаре, у сарадњи са општинском управом Лопаре, окупио је у Центру за културу пољопривредне произвођаче, туристичке раднике и ученике.
Координатор пројекта Тања Марковић је рекла да је данас презентован први дио пројекта Промоција пољоприврених потенцијала општине Лопаре, а представило се и пет жена, које су оствариле значајне резултате у пољопривредној производњи и са својим производима постале препо...

Детаљније

ПРОМОЦИЈА ПОЉОПРИВРЕДНИХ ПОТЕНЦИЈАЛА НА ТЕРИТОРИЈИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

25.4.2024. године, са почетком у 10 часова, у Центру за културу и информисање у Лопарама одржаће се Промоција пољопривредних потенцијала општине Лопаре.
На Промоцији ће се говорити о стању у пољопривредној производњи на територији наше општине, о подстицајима за пољопривредне произвођаче и предностима које пољопривреда доноси.
На крају Промоције биће приказани и примјери добре праксе кроз презентацију успјешног пословања пет жена са територије наше општине и њихове производње млијека, сира, меда, воћа и поврћа...

Детаљније

ПРЕДАВАЊЕ ЗА ПОЉОПРИВРЕДНЕ ПРОИЗВОЂАЧЕ

Ресор за пружање стручних услуга у пољопривреди Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Српске, уз помоћ Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре организоваo је предавање за пољопривредне произвођаче ове локалне заједнице.

Прије почетка предавања пољопривреднике и све присутне је поздравио начелник општине Радо Савић и изразио захвалност предавачима.

Он је саопштио да надлежни у локалној заједници улажу труд...

Детаљније

ШТАНД ОПШТИНЕ НА САЈМУ У БОГАТИЋУ ИМАО ЗАПАЖЕНУ УЛОГУ

Међународни сајам пољопривреде „Богатић 2024“, који се одржава по трећи пут, окупио је око 140 излагача из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

На изложбеном простору у сали и дворишту Мачванске средње школе запажену улогу је имао штанд општине Лопаре.

Свечаном отварању присуствовали су представници излагача, локалних самоуправа, а званично га је отворила Ведрана Илић, помоћник Министра за међународну сарадњу и Европске интеграције у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Србије...

Детаљније

МАЈЕВИЧКИ СИР ЗАРАЦ ПРЕДСТАВЉЕН У ЕМИСИЈИ „ШАРЕНИЦА“ НА РТС 1

У емисији „Шареница“, која се емитује на првом програму Радио-телевизија Србије представљена је Пољопривредна задруга „Зарац“ и пољопривредно газдинство породице Митровић из села Лабуцка код Лопара са лепезом својих производа.
О врстама сирева, који производи на Мајевици, начину припреме и традицији водитељи Ана Бабић и Слободан Шаренац су разговарали са Душком Митровић, која се поменутим послом бави већ 14 година.

Детаљније

ПОДИЈЕЉЕНО 26 ПОНОСНИХ КАРТИЦА

У Лопарама је подијељено 26 поносних картица породицама са троје и више дјеце. Овим картицама се остварује право на попуст приликом куповине роба и услуга код привредних партнера укључених у пројекат „Пријатељ породице“.
Картица издата у једној локалној заједници за наведене намјене може се користити у цијелој Републици Српској, а потписан је споразум и са Републиком Србијом гдје се такође може користити саопштено је из општинске управе Лопаре...

Детаљније

НИКОЛА КОСТИЋ ИЗ ПЕЉАВА ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ НА САЈМУ „ИНТЕРАГРО 2022“

На данас отвореном 20. међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“ представља се и Општина Лопаре.
Јубиларни 20. сајам отворила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и манифестација по први пут од оснивања има земљу партнера, а то је Сјеверна Македонија.
Начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић је рекао да су на штанду наведене локалне заједнице представљени Пољопривредна задруга „Зарац“, удружења и индивидуални пољоприведни произвођачи...

Детаљније

„ЗАРАЦ“ ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ У МОДРИЧИ

На 11. међународном сајму привреде који се одржава у Модричи своје производе успјешно представља Пољопривредна задруга „Зарац“ из Лопара.
Делегација општине Лопаре, предвођена предсједником Скупштине Миленком Ристићем и замјеником начелника Гораном Тасовцем је присуствовала отварању ове сајамске манифестације, а затим посјетила штанд Пољопривредне задруге „Зарац“ и чланицама пружила подршку у њиховом раду.
Организатори сајма су општина Модри...

Детаљније

OБАВЈЕШТЕЊЕ

Обавјештавамо пољопривредне произвођаче са подручја општине Лопаре да ће се у петак 25. марта 2022. године у сали Скупштине општине Лопаре организовати стручно предавање на следећим темема:

1. Заштита усјева кукуруза од корова, болести и штеточина
Предавач: Ђорђе Глишић (ресор пружања стручних услуга у пољопривреди),
2. Козарство- техника и технологија узгоја коза са освртом на правилник у области сточарске производње за 2022. годину
Предавач:Ви...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ОДРЖАН САСТАНАК МАЈЕВИЧКИХ ПРОИЗВОЂАЧА ШЉИВЕ

У Лопарама је одржан састанак мајевичких воћара, који се углавном баве производњом шљиве.
Окупљање произвођача ове врсте воћа организовала је општина Лопаре и фирма „Фруктум“ Лопаре, власника Драгана Јовића, која газдује највећим засадом шљиве на Балкану, а посједује и савремену властиту хладњачу која, када се у потпуности заврши, ће бити капацитета
2 000 тона.
„Данас је у Лопарама један веома важан дан када смо окупили наше воћаре са Мајевице, из Лопара и Угљевика, а центар овог окупљања је го...

Детаљније