Категорија │ Дом Здравље Лопаре

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ЗАШТИЋЕНОГ ПОДРУЧЈА КАО И ИЗВЈЕШТАЈИ О РАДУ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2023. ГОДИНУ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ ОПШТИНА

На 24. редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојени су извјештаји о раду општинских установа и предузећа, као и одређен број информација.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је рекао да је на наведеној сједници усвојен приједлог иницијативе покренуте од стране Удружења грађана „Чувари Мајевице“ о проглашењу планине Мајевице за заштићено подручје.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да су на сједници донијете и одлуке које су важне за конкрет...

Детаљније

ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ПОТПУНО ОПРЕМЉЕНА АМБУЛАНТА ЗА ЛОГОПЕДА У ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР РОСА ХАЏИВУКОВИЋ“

У Дому здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре су потпуно уређене просторије и опремљена амбуланта за логопеда.
Тим поводом менаџмент лопарске здравствене установе је организовао окупљање родитеља дјеце са проблемима у говору, представница Кола српских сестара „Мати Ангелина Српска“ из Лопара и других учесника у пројекту.
„Наша установа, наведене двије групе грађана, уз подршку апотеке „Росић“ су заједничким снагама успјеле прикупити средства и грађевински уредити просторије за логопеда, те набавити додатну опрему и реквизит...

Детаљније

У ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР РОСА ХАЏИВУКОВИЋ“ НАБАВЉЕН ЈЕ НОВИ БИОХЕМИЈСКИ АПАРАТ

Служба лабораторијске дијагностике Дома здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре је опремљена новим биохемијским апаратом, чија је вриједност око 15 000 КМ.
„Нови апарат, који је квалитетан и одговара нашим захтјевима како би резултати из наше лабораторије били поуздани у погледу стандарда, уводимо у употребу од 1. јуна ове године“, рекао је Душан Шакотић, директор установе.
Он је навео да апарат, поред основног спектра биохемијске анализе, може вршити и анализу јетрених ензима, калцијума...

Детаљније

ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ХУМАНОГ ПАПИЛОМА ВИРУСА /ХПВ/

У Дому здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре данас се почело са бесплатном вакцинацијом против хуманог папилома вируса /ХПВ/ за узраст дјеце од 11 до навршених 15 година.
Душан Шакотић, директор Дома здравља је рекао да с обзиром да је ријеч о препорученој вакцини потребно је да родитељ или старатељ дјетета потпише захтјев и позвао дјецу и родитеље који се одлуче да приме поменуту вакцину контактирају установу и закажу термин за вакцинацију...

Детаљније

ВРАЋЕН СТАРИ НАЗИВ ДОМА ЗДРАВЉА И ДАТО ИМЕ ДР БОРИВОЈА БОРЕ ПАВЛОВИЋА УЛИЦИ КОЈА ВОДИ ДО ДОМА ЗДРАВЉА

Одборници Скупштине општине Лопаре су на 18. редовној сједници одлучили да Дом здравља Лопаре поново носи име доктора Росе Хаџивуковић, такође одлучено је и да улица која води према овој здравственој установи носи име доктора Боривоја – Боре Павловића.
„Захваљујем се одборницима на прихватању ове иницијативе, јер живот и невина жртва младе докторке Росе заслужује пијетет и поштовање свих Мајевичана, поготово здравствених радниика, а доктор Боро је једноставено речено задужио све нас да симболично улица према Дому здравља носи његово име“, рекао је директор Дома здравља Лопаре Душан Ш...

Детаљније

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЦЕНТРАЛНОГ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА

У Дому здравља Лопаре је почела грађевинска фаза у реконструкцији централног објекта установе која подразумијева замјену столарије, уградњу топлотне изолације и фасаде, као дио пројекта вриједног 410 000 КМ, којим се постиже боља енергетска ефикасност.
“Радови на централном објекту наше установе финансирани су са 310 000 КМ од Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, на чијем конкурсу је пројекат прошао...

Детаљније

УЗ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ НАБАВЉЕНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

У току трајања манифестације „Дани дијаспоре“, уз велике заслуге Удружења Мајевичана у Швајцарској, у возни парк Дома здравља Лопаре уврштено је још једно санитетско возило марке „Фиат“.
„Чим смо сазнали за потребу да се набави још један санитет у нашем Дому здравља, покренули смо се и сакупили 17 000 КМ.
Дугујемо захвалност свима који су узели учешће у овој акцији“, рекао је Радислав Ђокић члан Управе удружења.
„Овај санитет је пријеко потребан нашем Дому зд...

Детаљније

ПОКРЕНУЋЕ СЕ РАД ГИНЕКОЛОШКЕ АМБУЛАНТЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРОЗ ПРОЈЕКАТ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ АСБ

Њемачка хуманитарна организацијаАСБ /ASB – Arbeiter-Samariter-Bund/, преко своје канцеларије за југоисточну Европу у Сарајеву, спроводи пројекат првенције и лијечења ковида.
Донаторска средства за наведену активност су прикупљена преко Савеза њемачких хуманитарних организација АДХ /ADH – Aktion Deutschland Hilft/.
Поводом тога у Лопарама је одржан састанак директора Дома здравља Желимира Нешковића и представника АСБ-а.
„АСБ, на основу своје анализе и на основу ранијих искустава провођ...

Детаљније

НАБАВЉЕНА НОВА СТОМАТОЛОШКА СТОЛИЦА У ДОМУ ЗДРАВЉА

Општинска управа Лопаре, Дом здравља и донатори су прикупили средства којима је за потребе Стоматолошко-протетичке службе здравствене установе у Лопарама набављена нова стоматолошка столица.
Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је новинарима саопштио да је вриједност набавке око 10.000 КМ, те да је веома значајно да је установа тиме комплетирала рад Стоматолошке службе.
„Намјера нам је да у блиској будућности набавимо још једну стоматолошку столицу, која ће бити кори...

Детаљније

ДР РАДИЈА ТОМИЋ ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ ПРИМАРИЈУСА

Почасну титулу примаријуса која се, поводом обиљежавања Свјетског дана здравља, традиционално додјељују заслужним и успјешним здравственим професионалцима, на препоруку њихових сарадника и здравствених установа, понијела је др Радија Томић, која је запослена у Дому здравља Лопаре.
Она је за сада једини примаријус у овој здравственој установи.
Одлуке о додјели назива примаријус за 22 доктора медицине, пет доктора стоматологије и два магистра фармације из Републике Српске уручио је, данас у Бањалуци, Але...

Детаљније