Категорија │ Дом Здравље Лопаре

НАБАВЉЕНА НОВА СТОМАТОЛОШКА СТОЛИЦА У ДОМУ ЗДРАВЉА

Општинска управа Лопаре, Дом здравља и донатори су прикупили средства којима је за потребе Стоматолошко-протетичке службе здравствене установе у Лопарама набављена нова стоматолошка столица.
Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је новинарима саопштио да је вриједност набавке око 10.000 КМ, те да је веома значајно да је установа тиме комплетирала рад Стоматолошке службе.
„Намјера нам је да у блиској будућности набавимо још једну стоматолошку столицу, која ће бити кори...

Детаљније

ДР РАДИЈА ТОМИЋ ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ ПРИМАРИЈУСА

Почасну титулу примаријуса која се, поводом обиљежавања Свјетског дана здравља, традиционално додјељују заслужним и успјешним здравственим професионалцима, на препоруку њихових сарадника и здравствених установа, понијела је др Радија Томић, која је запослена у Дому здравља Лопаре.
Она је за сада једини примаријус у овој здравственој установи.
Одлуке о додјели назива примаријус за 22 доктора медицине, пет доктора стоматологије и два магистра фармације из Републике Српске уручио је, данас у Бањалуци, Але...

Детаљније

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ – УВЕДЕНА ПРАКСА ТЕСТИРАЊА НА КОРОНА ВИРУС У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Дом здравља Лопаре од 6. децембра пружа услуге узимања брисева за ПЦР /PCR/ тест на корона вирус у кућним условима радним данима и викендом.„Након анализирања узорака тестова резултате доносимо на кућну адресу, лица које се тестирало, до 18 часова истог дана“, саопштио је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.Он је истакао да се менаџмент установе одлучио на тај корак због тога што дијаспора са простора Мајевице долази у великом броју у току децембра и јануара, а то би им обезбиједило сигуран боравак у родном крају и лакши повратак у Швајцарску, Аустрију, Њемачку и друге земље гдје потребан ПЦР тест приликом улазака. Потврда резултата теста ће бити на језику који затражи тестирана особа...

Детаљније

ЗНАЧАЈНО СЕ ПОПРАВИЛА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОПАРАМА

Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре, у свом обраћању новинарима је саопштио да је контролом, коју је у овој установи провео Институт за јавно здравство Републике Српске, утврђено да је број вакцинисаних лица против корона вируса, у односу на број пунољетних становника у општини Лопаре, прешао 40 одсто, те да је тај проценат бољи него у другим локалним заједницама Републике Српске.
Број вакцинисаних особа који је примио прву дозу вакцине износи 2950, док је дру...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

У Дому здравља Лопаре почела је вакцинација против сезонског грипа, саопштио је директор ове установе Желимир Нешковић.
Он је рекао да је за потребе грађана који желе да се вакцинишу у овој установи набављено 350 доза вакцина, од којих је 200 за особе које нису ослобођене плаћања и 150 су намијењене пацијентима на хемодијализи, пацијентима који болују од шећерне болести на инсулинској терапији и друге болеснике који су према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске ослобођени плаћања...

Детаљније

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ СЕ ВАКЦИНИСАО И МУЗИЧКА ЛЕГЕНДА НЕЏАД САЛКОВИЋ

У Дому здравља Лопаре успјешно се наставља имунизација становништва на вирус корона. Данас је првом и другом дозом вакцинисано по стотину лица, док је њих тридесет примило трећу дозу вакцине. Према ријечима директора Желимира Нешковића, хигијенско-епидемиолосшка служба ове установе закључно са данашњим даном, првом дозом је вакцинисала 2 850 лица, а другом дозом 2650 лица, што је око 40 % од укупног броја становника општине Лопаре који подлијежу вакцинацији.„Вакцинација трећом дозом против корона вируса у нашем вакциналном пункту траје већ петнаест дана“, саопштио је Нешковић...

Детаљније

ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИСКЕ БАНКЕ – ИЗГРАДЊА ЉЕТНИКОВЦА СА УРЕЂЕЊЕМ БУНАРА И ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У КРУГУ ДОМА ЗДРАВЉА

У кругу Дому здравља Лопаре врши се реконструкција комплетне водоводне мреже, тe санира и бунар који ће служити као алтернативни извор снабдијевања водом за потребе установе, ове активности се финансирају кроз пројекат Омладинске банке Лопаре.
„Овај бунар може да нам послужи за све службе, у оквиру Дома здравља, када су у питању потребе за водом и користиће се у случају било каквог нестанка воде или квара на градској водоводној мрежи“, саопштио је Желимир Нешковић, директор установе...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

Вакцинацијом штићеника Дома за стара лица и здравствених радника у Лопарама против вируса корона почела је имунизација становника мајевичког краја „Фајзер“ вакцинама.
Директор Дома здравља Желимир Нешковић позвао је грађане да се пријаве за вакцинацију, уз напоменуо да их се до сада пријавило више од 900.
„Захваљујући донацији Института за јавно здравство Републике Српске располажемо са комбинованим фрижидером за деповање вакцина свих врста које се налазе на тржишту нашег региона“, рекао је Нешковић новинарима...

Детаљније

ДОМ ЗДРАВЉА НАБАВИО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Дом здравља Лопаре властитим средствима је набавио санитетско возило вриједно 50.000 КМ, што је један од важнијих пројеката који је реализован у овој години, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.

„Возило је опремљено најсавременијом опремом, има једно лежеће и четири сједећа мјеста, те погон на сва четири точка, што је значајно с обзиром да смо на подручју планине Мајевица“, рекао је новинарима Нешковић.

Нешковић је навео да Дом здравља Лопаре има четири амбулантна возила.

Он је најавио скори почетак изградње објекта у оквиру Дома здравља, површине 250 метара квадратних, у којем ће бити смјештени Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

Представљању новог санитетског возила присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић, који је похвалио рад Дома здравља, медицинског особља и пружања здравствених услуга становништву.

Замјеник директора Дома здравља Радија Томић рекла је новинарима да је и набавка санитетског возила с циљем што већег задовољства пацијената.

„С обзиром ...

Детаљније

Слава Дома здравља Лопаре

Слава Дома здравља Лопаре свети Агатоник- Арлијевдан

Детаљније