Категорија │ Дом Здравље Лопаре

ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИСКЕ БАНКЕ – ИЗГРАДЊА ЉЕТНИКОВЦА СА УРЕЂЕЊЕМ БУНАРА И ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У КРУГУ ДОМА ЗДРАВЉА

У кругу Дому здравља Лопаре врши се реконструкција комплетне водоводне мреже, тe санира и бунар који ће служити као алтернативни извор снабдијевања водом за потребе установе, ове активности се финансирају кроз пројекат Омладинске банке Лопаре.
„Овај бунар може да нам послужи за све службе, у оквиру Дома здравља, када су у питању потребе за водом и користиће се у случају било каквог нестанка воде или квара на градској водоводној мрежи“, саопштио је Желимир Нешковић, директор установе...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

Вакцинацијом штићеника Дома за стара лица и здравствених радника у Лопарама против вируса корона почела је имунизација становника мајевичког краја „Фајзер“ вакцинама.
Директор Дома здравља Желимир Нешковић позвао је грађане да се пријаве за вакцинацију, уз напоменуо да их се до сада пријавило више од 900.
„Захваљујући донацији Института за јавно здравство Републике Српске располажемо са комбинованим фрижидером за деповање вакцина свих врста које се налазе на тржишту нашег региона“, рекао је Нешковић новинарима...

Детаљније

ДОМ ЗДРАВЉА НАБАВИО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Дом здравља Лопаре властитим средствима је набавио санитетско возило вриједно 50.000 КМ, што је један од важнијих пројеката који је реализован у овој години, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.

„Возило је опремљено најсавременијом опремом, има једно лежеће и четири сједећа мјеста, те погон на сва четири точка, што је значајно с обзиром да смо на подручју планине Мајевица“, рекао је новинарима Нешковић.

Нешковић је навео да Дом здравља Лопаре има четири амбулантна возила.

Он је најавио скори почетак изградње објекта у оквиру Дома здравља, површине 250 метара квадратних, у којем ће бити смјештени Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

Представљању новог санитетског возила присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић, који је похвалио рад Дома здравља, медицинског особља и пружања здравствених услуга становништву.

Замјеник директора Дома здравља Радија Томић рекла је новинарима да је и набавка санитетског возила с циљем што већег задовољства пацијената.

„С обзиром ...

Детаљније

Слава Дома здравља Лопаре

Слава Дома здравља Лопаре свети Агатоник- Арлијевдан

Детаљније

ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У КОРАЈУ

h

Дом здравља Лопаре данас је у мјесној заједници Корај започео пројекат „Базари здравља“ у оквиру којег ће бити организовани бесплатни превентивни прегледи становника мајевичког краја.
„Данашњим прегледима биће обухваћено стотињак мјештана Кораја, гдје два љекара са медицинским особљем обављају мјерење крвног притиска, шећера у крви, холесторола у крви и по потреби преглед ЕКГ апаратом“, рекао је новинарима директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић.

Према његовим ријечима, акцијом бесплатних прегледа даје се значај превенцији на примарном нивоу, а пројекат „Базари здравља“ један је у низу таквих пројеката који ће Дом здравља Лопаре спроводити у овој години.

„Веома битан пројекат за ову годину је изградња објекта површине 300 метара квадратних у који ће бити смјештен Центар за ментално здравље и Центар за базичну рехабилитацију, односно физијатрију на примарном нивоу здравствене заштите“, најавио је Нешковић.

Он је истакао да Дом здравља Лопаре константно ...

Детаљније

НЕШКОВИЋ: ДЕЦЕНИЈА ПОЗИТИВНОГ ПОСЛОВАЊА

Дом здравља Лопаре завршава ову пословну годину позитивним резултатима и суфицитом у буџету који је присутан већ цијелу деценију, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.
„Наставили смо позитиван тренд пословања, а ове године отворили смо и ставили у функцију амбуланту у мјесној заједници Мртвица која покрива четири мјесне заједнице, обезбиједили санитетско возило, организовали цијели низ едукативних предавања за све задравствене раднике нашег колектива и помогли отварање `Народне` апотеке у оквиру Дома здравља“, рекао је Нешковић новинарима.
Он је најавио да ће у наредној години приоритет у раду бити пројекти који се тичу побољшања инфраструктуре, кадра и опреме у овој здравственој установи.
„Наши циљеви у сљедећој години су проширење просторних капацитета, долазак специјалиста доктора неуролога и уролога, као и набавка ултразвучног апарата и још једног санитетског возила“, рекао је Нешковић и захвалио здравственим радницима на успјешном и пожртвованом раду током цијеле године.
За дванаесторо дјеце радника Дома здравље Лопаре Нешковић је уручио поклон пакетиће.
На данашњем пријему, поводом наступајућих новогодишњих празника, осим здравствених радника, присуствовали су представници Српске православне цркве Лопаре, општине Лопаре, представници јавних установа ове мајевичке општине, културни и спортски радници.
Начелник општине Радо Савић похвалио је рад ове здравствене установе и најавио активно учешће локалне власти у даљем развоју Дома здравља чиме ће, увјерен је, бити побољшан квалитет пружања здравствених услуга становништву мајевичког краја.

Детаљније

ЗДРАВСТВЕНА УСТАНОВА ДОБИЛА И АПОТЕКУ

У кругу Дома здравље Лопаре данас је почела са радом „Народна апотека“ у којој је запослено пет радника.
Директор Дома здравље Лопаре Желимир Нешковић рекао је да ће отварање апотеке у просторијама ове здравствене установе значајно допринијети унапређење рада.
„Имаћемо све доступне лијекове, непосредно поред ординација, чиме ће бити олакшан рад љекара, али и медицинских техничара“, рекао је Нешковић.
Он је напоменуо да је апотека модерна и добро снабдјевена.
„Дом здравља Лопаре покрива потребе за девет хиљада здравствених осигураника и највећи број њих биће усмјерен на ову апотеку, због њене локације“, рекао је Нешковић.
Директор „Народне апотеке“ Азра Милошић рекла је да ће радно вријеме апотеке бити од 7.00 до 21.30 часова, али и након радног времена лијекови ће бити доступни грађанима преко амбуланте породичне медицине у којој ће бити лагеровани.
„Апотека запошљава пет радника – три фармацеутска техничара и два магистра фармације“, навела је Милошићева.

Детаљније

УСПЈЕШАН РАД ЗДРАВСТВЕНЕ УСТАНОВЕ

Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић истакао је данас да ова здравствена установа 10 година уназад послује позитивно и да је, у финансијском смислу, међу најбољим здравственим установама у Републици Српској.
Ломљењем славског колача здравствени радници Дома здравља у Лопарама и њихови гости свечано су обиљежили крсну славу Светог мученика Агатоника.
Нешковић је рекао новинарима да је у овој години отворена амбуланта породичне медицине у мјесној заједници Мртвица, која покрива четири насељена мјеста и да се потпуно прешло на електронски начин издавања образаца свих служби Дома здравља, када је ријеч о упутницама, рецептима и дознакама.
Према његовим ријечима, обезбијеђено је још једно санитетско возило, које је донација Мирослава Којадиновића из Њемачке, чиме ће бити значајно побољшан квалитет пружања здравствених услуга.
Нешковић је најавио да ће се у наредном периоду радити на подизању нивоа здравствених услуга кроз усавршавање кадрова, инфраструктурне пројекте и отварање нових служби у оквиру Дома здравља.
Кум славе, начелник општине Лопаре Радо Савић, честитао је запосленима Дома здравља на успјесима и постигнутим резултатима и изразио увјерење да ће ова здравствена установа наставити позитивно пословање.

Детаљније

Санитетско возило за потребе Дома здравља у Лопарама

Предаја санитетског возила за потребе Дома здравља у Лопарама које је обезбиједио господин Мирослав Којадиновић из Њемачке

Детаљније

Свечано отворена амбуланта у Мртвици

Министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Драган Богданић, начелник општине Лопаре др Радо Савић и директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић свечано су отворили новоизграђену амбуланту породичне медицине у Мртвици код Лопара у чију је изградњу уложено 160.000 КМ.

Ресорно министарство је издвојило 70 одсто новца за изградњу амбуланте, док је општина обезбиједила 30 одсто новца за потребне инфраструктурне радове и грађевинску...

Детаљније