Категорија │ Дом Здравље Лопаре

ПОЧЕЛИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКЦИЈИ ЦЕНТРАЛНОГ ОБЈЕКТА ДОМА ЗДРАВЉА

У Дому здравља Лопаре је почела грађевинска фаза у реконструкцији централног објекта установе која подразумијева замјену столарије, уградњу топлотне изолације и фасаде, као дио пројекта вриједног 410 000 КМ, којим се постиже боља енергетска ефикасност.
“Радови на централном објекту наше установе финансирани су са 310 000 КМ од Фонда за заштиту животне средине и енергетску ефикасност Републике Српске, на чијем конкурсу је пројекат прошао...

Детаљније

УЗ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ НАБАВЉЕНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

У току трајања манифестације „Дани дијаспоре“, уз велике заслуге Удружења Мајевичана у Швајцарској, у возни парк Дома здравља Лопаре уврштено је још једно санитетско возило марке „Фиат“.
„Чим смо сазнали за потребу да се набави још један санитет у нашем Дому здравља, покренули смо се и сакупили 17 000 КМ.
Дугујемо захвалност свима који су узели учешће у овој акцији“, рекао је Радислав Ђокић члан Управе удружења.
„Овај санитет је пријеко потребан нашем Дому зд...

Детаљније

ПОКРЕНУЋЕ СЕ РАД ГИНЕКОЛОШКЕ АМБУЛАНТЕ ДОМА ЗДРАВЉА КРОЗ ПРОЈЕКАТ СА ОРГАНИЗАЦИЈОМ АСБ

Њемачка хуманитарна организацијаАСБ /ASB – Arbeiter-Samariter-Bund/, преко своје канцеларије за југоисточну Европу у Сарајеву, спроводи пројекат првенције и лијечења ковида.
Донаторска средства за наведену активност су прикупљена преко Савеза њемачких хуманитарних организација АДХ /ADH – Aktion Deutschland Hilft/.
Поводом тога у Лопарама је одржан састанак директора Дома здравља Желимира Нешковића и представника АСБ-а.
„АСБ, на основу своје анализе и на основу ранијих искустава провођ...

Детаљније

НАБАВЉЕНА НОВА СТОМАТОЛОШКА СТОЛИЦА У ДОМУ ЗДРАВЉА

Општинска управа Лопаре, Дом здравља и донатори су прикупили средства којима је за потребе Стоматолошко-протетичке службе здравствене установе у Лопарама набављена нова стоматолошка столица.
Директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић је новинарима саопштио да је вриједност набавке око 10.000 КМ, те да је веома значајно да је установа тиме комплетирала рад Стоматолошке службе.
„Намјера нам је да у блиској будућности набавимо још једну стоматолошку столицу, која ће бити кори...

Детаљније

ДР РАДИЈА ТОМИЋ ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ ПРИМАРИЈУСА

Почасну титулу примаријуса која се, поводом обиљежавања Свјетског дана здравља, традиционално додјељују заслужним и успјешним здравственим професионалцима, на препоруку њихових сарадника и здравствених установа, понијела је др Радија Томић, која је запослена у Дому здравља Лопаре.
Она је за сада једини примаријус у овој здравственој установи.
Одлуке о додјели назива примаријус за 22 доктора медицине, пет доктора стоматологије и два магистра фармације из Републике Српске уручио је, данас у Бањалуци, Але...

Детаљније

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ – УВЕДЕНА ПРАКСА ТЕСТИРАЊА НА КОРОНА ВИРУС У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Дом здравља Лопаре од 6. децембра пружа услуге узимања брисева за ПЦР /PCR/ тест на корона вирус у кућним условима радним данима и викендом.„Након анализирања узорака тестова резултате доносимо на кућну адресу, лица које се тестирало, до 18 часова истог дана“, саопштио је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.Он је истакао да се менаџмент установе одлучио на тај корак због тога што дијаспора са простора Мајевице долази у великом броју у току децембра и јануара, а то би им обезбиједило сигуран боравак у родном крају и лакши повратак у Швајцарску, Аустрију, Њемачку и друге земље гдје потребан ПЦР тест приликом улазака. Потврда резултата теста ће бити на језику који затражи тестирана особа...

Детаљније

ЗНАЧАЈНО СЕ ПОПРАВИЛА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОПАРАМА

Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре, у свом обраћању новинарима је саопштио да је контролом, коју је у овој установи провео Институт за јавно здравство Републике Српске, утврђено да је број вакцинисаних лица против корона вируса, у односу на број пунољетних становника у општини Лопаре, прешао 40 одсто, те да је тај проценат бољи него у другим локалним заједницама Републике Српске.
Број вакцинисаних особа који је примио прву дозу вакцине износи 2950, док је дру...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

У Дому здравља Лопаре почела је вакцинација против сезонског грипа, саопштио је директор ове установе Желимир Нешковић.
Он је рекао да је за потребе грађана који желе да се вакцинишу у овој установи набављено 350 доза вакцина, од којих је 200 за особе које нису ослобођене плаћања и 150 су намијењене пацијентима на хемодијализи, пацијентима који болују од шећерне болести на инсулинској терапији и друге болеснике који су према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске ослобођени плаћања...

Детаљније

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ СЕ ВАКЦИНИСАО И МУЗИЧКА ЛЕГЕНДА НЕЏАД САЛКОВИЋ

У Дому здравља Лопаре успјешно се наставља имунизација становништва на вирус корона. Данас је првом и другом дозом вакцинисано по стотину лица, док је њих тридесет примило трећу дозу вакцине. Према ријечима директора Желимира Нешковића, хигијенско-епидемиолосшка служба ове установе закључно са данашњим даном, првом дозом је вакцинисала 2 850 лица, а другом дозом 2650 лица, што је око 40 % од укупног броја становника општине Лопаре који подлијежу вакцинацији.„Вакцинација трећом дозом против корона вируса у нашем вакциналном пункту траје већ петнаест дана“, саопштио је Нешковић...

Детаљније

ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИСКЕ БАНКЕ – ИЗГРАДЊА ЉЕТНИКОВЦА СА УРЕЂЕЊЕМ БУНАРА И ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У КРУГУ ДОМА ЗДРАВЉА

У кругу Дому здравља Лопаре врши се реконструкција комплетне водоводне мреже, тe санира и бунар који ће служити као алтернативни извор снабдијевања водом за потребе установе, ове активности се финансирају кроз пројекат Омладинске банке Лопаре.
„Овај бунар може да нам послужи за све службе, у оквиру Дома здравља, када су у питању потребе за водом и користиће се у случају било каквог нестанка воде или квара на градској водоводној мрежи“, саопштио је Желимир Нешковић, директор установе...

Детаљније