Категорија │ Дом Здравље Лопаре

ДОМ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ – УВЕДЕНА ПРАКСА ТЕСТИРАЊА НА КОРОНА ВИРУС У КУЋНИМ УСЛОВИМА

Дом здравља Лопаре од 6. децембра пружа услуге узимања брисева за ПЦР /PCR/ тест на корона вирус у кућним условима радним данима и викендом.„Након анализирања узорака тестова резултате доносимо на кућну адресу, лица које се тестирало, до 18 часова истог дана“, саопштио је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.Он је истакао да се менаџмент установе одлучио на тај корак због тога што дијаспора са простора Мајевице долази у великом броју у току децембра и јануара, а то би им обезбиједило сигуран боравак у родном крају и лакши повратак у Швајцарску, Аустрију, Њемачку и друге земље гдје потребан ПЦР тест приликом улазака. Потврда резултата теста ће бити на језику који затражи тестирана особа...

Детаљније

ЗНАЧАЈНО СЕ ПОПРАВИЛА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОПАРАМА

Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре, у свом обраћању новинарима је саопштио да је контролом, коју је у овој установи провео Институт за јавно здравство Републике Српске, утврђено да је број вакцинисаних лица против корона вируса, у односу на број пунољетних становника у општини Лопаре, прешао 40 одсто, те да је тај проценат бољи него у другим локалним заједницама Републике Српске.
Број вакцинисаних особа који је примио прву дозу вакцине износи 2950, док је дру...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ СЕЗОНСКОГ ГРИПА

У Дому здравља Лопаре почела је вакцинација против сезонског грипа, саопштио је директор ове установе Желимир Нешковић.
Он је рекао да је за потребе грађана који желе да се вакцинишу у овој установи набављено 350 доза вакцина, од којих је 200 за особе које нису ослобођене плаћања и 150 су намијењене пацијентима на хемодијализи, пацијентима који болују од шећерне болести на инсулинској терапији и друге болеснике који су према препорукама Института за јавно здравство Републике Српске ослобођени плаћања...

Детаљније

У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ СЕ ВАКЦИНИСАО И МУЗИЧКА ЛЕГЕНДА НЕЏАД САЛКОВИЋ

У Дому здравља Лопаре успјешно се наставља имунизација становништва на вирус корона. Данас је првом и другом дозом вакцинисано по стотину лица, док је њих тридесет примило трећу дозу вакцине. Према ријечима директора Желимира Нешковића, хигијенско-епидемиолосшка служба ове установе закључно са данашњим даном, првом дозом је вакцинисала 2 850 лица, а другом дозом 2650 лица, што је око 40 % од укупног броја становника општине Лопаре који подлијежу вакцинацији.„Вакцинација трећом дозом против корона вируса у нашем вакциналном пункту траје већ петнаест дана“, саопштио је Нешковић...

Детаљније

ЗАПОЧЕО ПРОЈЕКАТ ОМЛАДИСКЕ БАНКЕ – ИЗГРАДЊА ЉЕТНИКОВЦА СА УРЕЂЕЊЕМ БУНАРА И ВОДОВОДНЕ МРЕЖЕ У КРУГУ ДОМА ЗДРАВЉА

У кругу Дому здравља Лопаре врши се реконструкција комплетне водоводне мреже, тe санира и бунар који ће служити као алтернативни извор снабдијевања водом за потребе установе, ове активности се финансирају кроз пројекат Омладинске банке Лопаре.
„Овај бунар може да нам послужи за све службе, у оквиру Дома здравља, када су у питању потребе за водом и користиће се у случају било каквог нестанка воде или квара на градској водоводној мрежи“, саопштио је Желимир Нешковић, директор установе...

Детаљније

У ЛОПАРАМА ПОЧЕЛА ВАКЦИНАЦИЈА ПРОТИВ ВИРУСА КОРОНА

Вакцинацијом штићеника Дома за стара лица и здравствених радника у Лопарама против вируса корона почела је имунизација становника мајевичког краја „Фајзер“ вакцинама.
Директор Дома здравља Желимир Нешковић позвао је грађане да се пријаве за вакцинацију, уз напоменуо да их се до сада пријавило више од 900.
„Захваљујући донацији Института за јавно здравство Републике Српске располажемо са комбинованим фрижидером за деповање вакцина свих врста које се налазе на тржишту нашег региона“, рекао је Нешковић новинарима...

Детаљније

ДОМ ЗДРАВЉА НАБАВИО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

Дом здравља Лопаре властитим средствима је набавио санитетско возило вриједно 50.000 КМ, што је један од важнијих пројеката који је реализован у овој години, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.

„Возило је опремљено најсавременијом опремом, има једно лежеће и четири сједећа мјеста, те погон на сва четири точка, што је значајно с обзиром да смо на подручју планине Мајевица“, рекао је новинарима Нешковић.

Нешковић је навео да Дом здравља Лопаре има четири амбулантна возила.

Он је најавио скори почетак изградње објекта у оквиру Дома здравља, површине 250 метара квадратних, у којем ће бити смјештени Центар за базичну рехабилитацију и Центар за ментално здравље.

Представљању новог санитетског возила присуствовао је и начелник општине Лопаре Радо Савић, који је похвалио рад Дома здравља, медицинског особља и пружања здравствених услуга становништву.

Замјеник директора Дома здравља Радија Томић рекла је новинарима да је и набавка санитетског возила с циљем што већег задовољства пацијената.

„С обзиром ...

Детаљније

Слава Дома здравља Лопаре

Слава Дома здравља Лопаре свети Агатоник- Арлијевдан

Детаљније

ПРЕВЕНТИВНИ ЗДРАВСТВЕНИ ПРЕГЛЕДИ У КОРАЈУ

h

Дом здравља Лопаре данас је у мјесној заједници Корај започео пројекат „Базари здравља“ у оквиру којег ће бити организовани бесплатни превентивни прегледи становника мајевичког краја.
„Данашњим прегледима биће обухваћено стотињак мјештана Кораја, гдје два љекара са медицинским особљем обављају мјерење крвног притиска, шећера у крви, холесторола у крви и по потреби преглед ЕКГ апаратом“, рекао је новинарима директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић.

Према његовим ријечима, акцијом бесплатних прегледа даје се значај превенцији на примарном нивоу, а пројекат „Базари здравља“ један је у низу таквих пројеката који ће Дом здравља Лопаре спроводити у овој години.

„Веома битан пројекат за ову годину је изградња објекта површине 300 метара квадратних у који ће бити смјештен Центар за ментално здравље и Центар за базичну рехабилитацију, односно физијатрију на примарном нивоу здравствене заштите“, најавио је Нешковић.

Он је истакао да Дом здравља Лопаре константно ...

Детаљније

НЕШКОВИЋ: ДЕЦЕНИЈА ПОЗИТИВНОГ ПОСЛОВАЊА

Дом здравља Лопаре завршава ову пословну годину позитивним резултатима и суфицитом у буџету који је присутан већ цијелу деценију, рекао је директор ове здравствене установе Желимир Нешковић.
„Наставили смо позитиван тренд пословања, а ове године отворили смо и ставили у функцију амбуланту у мјесној заједници Мртвица која покрива четири мјесне заједнице, обезбиједили санитетско возило, организовали цијели низ едукативних предавања за све задравствене раднике нашег колектива и помогли отварање `Народне` апотеке у оквиру Дома здравља“, рекао је Нешковић новинарима.
Он је најавио да ће у наредној години приоритет у раду бити пројекти који се тичу побољшања инфраструктуре, кадра и опреме у овој здравственој установи.
„Наши циљеви у сљедећој години су проширење просторних капацитета, долазак специјалиста доктора неуролога и уролога, као и набавка ултразвучног апарата и још једног санитетског возила“, рекао је Нешковић и захвалио здравственим радницима на успјешном и пожртвованом раду током цијеле године.
За дванаесторо дјеце радника Дома здравље Лопаре Нешковић је уручио поклон пакетиће.
На данашњем пријему, поводом наступајућих новогодишњих празника, осим здравствених радника, присуствовали су представници Српске православне цркве Лопаре, општине Лопаре, представници јавних установа ове мајевичке општине, културни и спортски радници.
Начелник општине Радо Савић похвалио је рад ове здравствене установе и најавио активно учешће локалне власти у даљем развоју Дома здравља чиме ће, увјерен је, бити побољшан квалитет пружања здравствених услуга становништву мајевичког краја.

Детаљније