Категорија │ ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОЛ

Лопаре – Уређење излетишта у Веселиновцу и на Површницама (РТРС)

Уређење излетишта у Веселиновцу и на Површницама (РТРС)

Детаљније

МЛАДИ НА ЕДУКАТИВНОЈ РАДИОНИЦИ У ПРОЈЕКТУ „ПАРТНЕРИ ЗА ПРИРОДУ“

У оквиру пројекта „Партнери за природу“ Центар за екологију и енергију је организовао дводневну едукативну радионицу на Злаћи која се налази у Заштићеном пејзажу Коњух.
На радионици су учествовали представници Вијећа младих из Грачанице, Љубитељи природе „Вецо и Бецо“ из Лопара, Еко роњење из Лукавца и Центра за истраживања и пословну едукацију из Зворника, младе особе из четири партнерске организације.
Млади су презентoвали рад својих органи...

Детаљније

УРЕЂЕЊЕ И ЧИШЋЕЊЕ ПРИЛАЗНОГ ПУТА ИЗЛЕТИШТА НА ПОВРШНИЦАМА

Центар за екологију и енергију је са Љубитељима природе „Вецо и Бецо“ из Лопара са партнерима „Вијеће младих“ из Грачанице и „Еко роњење“ из Лукавца су 25.03.2023. године, реализовали су акцију уређења и чишћења прилазног пута и излетишта Површнице.
Прољетно уређивање прилазног пута и излетишта, прикупљање смећа и лишћа и обрезивање стабала тек је дио активности које су проведене на на Површницама.
Већ су предузете активности и договорени наредни кораци на одржа...

Детаљније

ПОЧЕЛА ЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ПАРТНЕРИ ЗА ПРИРОДУ“

Центар за екологију и енергију (ЦЕЕ), заједно са парнерима на пројекту, Вијећем младих Грачаница, Удружењем Љубитеља природе “Вецо и Бецо” из Лопара, Еко роњење из Лукавца и Центром за истраживање и пословну едукацију“ из Зворника су кренули су са реализацијом пројекта “Партнери за природу”.

Сврха пројекта „Партнери за природу“ је успостављање сарадње 4 организације/удружења младих из ФБиХ и РС са циљем да се повежу кроз омладински ак...

Детаљније

ПРИБОЈСКИ ПЛАНИНАРИ ПОХОДОМ ОБИЉЕЖИЛИ ПРАЗНИК

Планинарско друштво „Српски Соко“ из Прибоја код Лопара, у склопу обиљежавања Дана Републике Српске, је организовало манифестацију под називом „Дани Републике Српске“, која је реализована 08. и 09. јануара 2022. године.
Предсједник поменутог друштва Јовица Марковић је саопштио да је у овом догађају учествовало 63 планинара који су чланови девет клубова и друштава планинара из Србије и два планинарска друштва из Републике Српске.
Он је навео да је...

Детаљније

ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД ПО МАЈЕВИЦИ

Већ 12-у годину, другог дана јануара Слободан Симикић, планинар и заљубљеник у природу, организује планинарски поход по Мајевици настојећи сваке године да се иде другом стазом, како би упознао планинаре са прелијепим предјелима Мајевице.
„Ове године, жеља је била да, осим лијепих предјела које имамо, покажемо и изванредна дјела дивних и несебичних људи. Тако нам је циљна тачка била излетиште на Жутавци које је великодушно уредио са значајним финансијским средствима Лазо Лазић, мјештанин и добротвор...

Детаљније

ПРОЈЕКТОМ ОМЛАДИНСКЕ БАНКЕ ОБЕЗБИЈЕДИТИ БОЉЕ УСЛОВЕ ЗА РАД ПЛАНИНАРИМА

Уз подршку Омладинске банке, општине Лопаре, привредника из Прибоја и околине и локалног становништва радови на реновирању школе у Бријесту приближавају се на крају. Наиме, предвиђена је замјена столарије и уређење простора за потребе и рад планинарског друштва „Соко“ из Прибоја. Општина Лопаре дала је на кориштење планинарима школу у којој се већ десетак година не одвија настава. „Вриједност овог пројекта омладинске банке је 4500 КМ“- рекао је Миле Бошковић координатор Омладинске банке Лопаре.У току 2021.године у Лопарама се реализује 9 пројеката Омладинске банке и један микробизнис...

Детаљније

ШЕТЊА ПЛАНИНАРА НА МАЈЕВИЦИ

Туристичка организација Лопаре и планинари из Лопара организовали су традиционалну Планинарску шетњу на Мајевици.
Слободан Симикић, који је иницијатор овог окупљања, је рекао да се шетње организују два пута годишње у јануару и септембру, и да су учешће овога пута узели планинари и рекреативци из Лукавице, Пала, Брчког, Бијељине и Лопара.
Он је саопштио да је у походу било 42 учесника, те да је камп био на Површницама и да су кориштене двије стазе...

Детаљније

ЗАВРШЕНА ШКОЛА ПЛИВАЊА

На базенима Октопус у Лопарама завршена је сезона школе пливања коју је за 2021. годину, уз подршку општине Лопаре, реализовао Пливачки клуб Атос-Сава из Брчког.
Школа је бесплатно организована за све младе ове локалне заједнице, који су жељели да науче пливати, а финасирање је, као и ранијих година, преузела општина Лопаре.
Драшко Ђурић предсједник Пливачког клуба Атос се захвалио руководству општине и начелнику Ради Савићу на дивном односу према дјеци и пливачком спорту и истакао да бесплатно кориштење базена за младе је лијеп при...

Детаљније

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА И ОДРЖАНО ПРЕДАВАЊЕ СЛОБОДАНА СИМИКИЋА

„Изгубљено царство“ је назив отворене изложбе и путописног предавања које је Слободан Симикић одржао у Центру за културу Лопаре. Слободан Симикић је човјек авантуристичког духа, алпиниста, свјетски путник који је обишао много дестинација на планети земљи. Он је у својој изјави новинарма рекао да је имао неколико изложби у Брчком и Бијељини, те да је ово његова трећа изложба у Лопарама. Симикић је саопштио да изложбе долазе после интерсантних путовања. „Монголија је једна далека земља, коју представљам својим суграђанима, прилично је интересантна и о њој се јако мало зна“, ријечи су свјетског путника из Лопара. Симикић је Монголију дочарао изложбом живописних фотографија, уз пропратне текстове, и она ће у Центру за културу Лопаре трајати пет дана...

Детаљније