Категорија │ ТУРИСТИЧКА ОРГАНИЗАЦИЈА ОЛ

Туристичка организација општине Лопаре на сајму у Бијељини

Девети по реду Међународни сајам туризма и гастрокултуре у Бијељини одржаан је 18. и 19. маја, на коме је учествовало више од 80 излагача из Републике Српске и земаља окружења.
На сајму се представила и Туристичка организација општине Лопаре као и Борка Влачић са изложбом ручних радова и ношњи, представнице Удржења жена „Вриједне руке Мајевице“ и

Детаљније

ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД МАЈЕВИЦE

Мајевица, Лопаре, 1. – 3. септембар 2017. године
У организацији неформалне групе младих и Клуба планинара Лопаре организовна је планинарска акција „ПЛАНИНАРСКИ ПОХОД МАЈЕВИЦЕ“. Акција је трајала од 1. до 3. септембра 2017. године, уз учешће преко стотину планинара и заљубљеника природе из Лопара, Бијељине, Хан Пијеска, Брчког, Зворника, Бања Луке и Челинца. Дружење је почело у петак, 1. септембра дочеком у кампу на Површницама учесника из удаљених мјеста, да би сутрадан кренули у планинарску шетњу рутом дужине око 18 километара. Кренуло се из Лопара преко Градине, Стублића, Међедника, Почивала, Модрашнице, Плоче до кампа на Површницама, гдје је рута завршена. За све учеснике у кампу на Површницама обезбијеђена је храна, пиће и смјештај...

Детаљније

Одржана Друга конференција беба у Лопарама

У Лопарама је 30. јуна 2017. године испред Центра за културу и информисање одржана Друга конференција беба. Организацију је подржало Министарство породице, омладине и спорта Републике Српске, Општина Лопаре, директор РиТЕ „Угљевик“ као и апотека „ARMEDICA“ и маркет „KORT“ који су заједно припремили поклоне за најмлађе становнике општине. Конференцију беба отворио је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Забавни програм припремили су малишани из Дјечијег вртића Лопаре са васпитачима. За предсједника Конфренције изабран је најмлађи Момчило Антић из Пипера рођен 2.6.2017. године, за потпредсједника најстарија беба Драгана Митровић из Лопара рођена 23.5.2016. године, а награђене су бебе са највише браће и сестара, близанци Миладин и Милош Мићановић из Пипера који имају још брата и сестру. Предсједник скупштине и замјеник начелника уручили су награде малишанима.
По завршетку манифестације услиједио је дефиле кроз Лопаре до зграде општине. На Конференцију су позване 52 бебе, а учествовало је 29 беба старости до 14 мјесеци.

Детаљније

40 година СФК „Јединство“ Кореташи

Српски фудбалски клуб „Јединство“ из Кореташа 25. јуна 2017. године прославио је 40 година постојања. Ове године клуб је завршио сезону као првопласирани у петој лиги Фудбалског савеза Брчко дистрикта и пласирао се у четврту лигу Подручног фудбалског савеза Бијељина.
Свечаности поводом јубилеја присуствовао је начелник општине Лопаре, представници Фудбалског савеза РС, Подручног фудбалског савеза Бијељина, Фудбалског савеза Брчко дистрикта, бивши и садашњи играчи и тренери, мјештани и гости.
У наставку програма одиграна је ревијална утакмица између ФК „Мајевица“ Лопаре и СФК „Јединство“ Кореташи

Детаљније

Отворен X Ликовни сабор „Мајевица 2017“

У организацији „Атељеа 313“ професора Миладина Лукића у Горњем Прибоју 22. јуна 2017. године отворен је јубиларни X Ликовни сабор „Мајевица 2017 “ у чијем раду ће учествовати 12 умјетника из Шведске, Србије, Хрватске и Републике Српске. Ликовни сабор ће трајати од 22.-26.06.2017. године.
Покровитељ Сабора је општина Лопаре, а манифестацију су помогли Рудник и Термоелектрана „Угљевик“, предузеће „САС“ Прибој и Педагошки факултет Универзитета Источно Сарајево...

Детаљније

Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрети младих

У Прибоју 14. маја 2017. године одржани пети традиционални Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрети младих.
Партнерска мрежа НВО БиХ, у саставу „ЕКО-Леонардо“ Прибој, „Зелене стазе“ Тузла, „TOPEER“ Добој, „Сара“ Сребреница, Груп „LUCIDO“ Лукавац, Универзитетско спортско друштво Универзитета у Тузли и „BIKE TOUR“ Лукавац организovaли су пети Међуетнички бициклистичко-еколошки сусрет младих 2017 у оквиру пројекта „Научно – истраживачки камп за младе“ уз подршку Амбасаде Сједињених Америчких Држава у БиХ, а у сарадњи са општинама Лопаре (Република Српска), Теочак и Сапна(Федерација БиХ).
На овогодишњим сусретима младих учешће је узело око педесет бициклиста из Брчког, Бијељине, Прибоја, Угљевика, Лопара, Теочака, Сапне, Тузле, Добоја, Живиница и Лукавца.
Традиционални сусрет младих имао је за циљ промоцију вриједности мира, толеранције и функционалне мултиетничке сарадње, кроз провођење еколошке акције и вожњу бициклом.
Након свечаног отварања манифестације и обраћања медијима уприличена је бициклистичка вожња планинском стазом обронцима Мајевице, око језера Сњежница, а кроз територију општина Лопаре, Теочак и Сапна, чиме су симболично повезане општине.
На завршници учесници бициклијаде засадили су саднице мира и написали своју поруку пријатељства на постављеном плакату са циљем ширења мира, толеранције, разумијевања, пријатељства и сарадње за добробит садашњих, али и будућих генерација.

Детаљније

МЕЂУЕТНИЧКИ БИЦИКЛИСТИЧКО ЕКОЛОШКИ СУСРЕТИ МЛАДИХ

Детаљније