Категорија │ МЈЕСНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ

ЗАВРШЕНИ РАДОВИ НА РЕКОНСТРУКИЦИЈИ И САНАЦИЈИ МАКАДАМСКИХ ПУТЕВА У ПЕТ МАЈЕВИЧКИХ СЕЛА

Радови на реконструкцинји и санацији макадамских путева у источном дијелу општине Лопаре су већим дијелом завршени на подручју села Завршје, Подгора, Потраш, Прибој и Липовице.
„Реконструкција и санација је извршена на путевима у пет села гдје је са депоније у Прибоју, коју је за ову прилику направила фирма Зворник путеви извучено око 2 000 метра кубних посипног материајла“, рекао је замјеник начелника општине Лопаре Горан Тасовац.
Он...

Детаљније

САНИРАН МОСТ У ВЕСЕЛИНОВЦУ

У селу Веселиновац, на споју локалног пута са регионалним путем Р 458 Лопаре -Тузла санирано је крило моста, оштећено у прошлогишњим елеменарним непогодама.
„Изведени су радови на ископавању темеља у ријечном кориту, бетонирана је темељна стопа, те озидан зид од ломљеног камена и израђен је насип од шљунка, што ће бити довољно да овај мост буде сигуран и безбједан у наредном периоду“ , рекао је Срђан Лукић начелник одјељења за урбанизам у општини Лопаре...

Детаљније

САНАЦИЈА ПУТА У ЗАСЕОКУ ГОРЊИ ПРИБОЈ

У мјесној заједници Прибој почела је санација пута у засеоку Горњи Прибој, који од Липовачког потока води до засеока Петковић.
Према ријечима замјеника начелника општине Лопаре Горана Тасовца наведени радови се финансирју тако што 50 одсто средстава даје општинска управа, а 50 одсто мјештани.
„На дионици укупне дужине око 2000 метара, која има три крака, врши се посипање туцаником и ваљање“, рекао је Тасовац.

Детаљније

САНАЦИЈА ДИЈЕЛА МАКАДАМСКОГ ПУТА МИРОСАВЦИ – МИЛИНО СЕЛО

На дионици макадамског пута Миросавци-Милио Село, у дужини од око 1000 метара, је извршена санација.
„Ова дионица пута је оштећена, у највећој мјери, током невремена које је средином прошле године погодило нашу општину и поменуте двије мјесне заједнице“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Он је додао су изведеним радовима створени услови за одвијање путничког саобраћаја на дионици која повезује Миросавце из прaвца цркве према Пијеску у Милином Селу...

Детаљније

ИЗГРАДЊА НОВОГ МОСТА У ПРИБОЈУ

У Прибоју на ријеци Лабуђанки у току су радови на изградњи новог моста који треба да повеже петнаестак кућа засеока Стевановићи са магистралним путем кроз Прибој.
Постојећи мост је у лошем стању, изграђен 2000. године, од дрвене конструкције која је отрулила и није више безбједан за кориштење.
„Мјештани и општина Лопаре ће заједнички финансирати у укупном износу од 17 000 KM изградњу армирано-бетонског моста, а радови су већ почели“ рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић...

Детаљније

РЕКОНСТРУКЦИЈА ПУТА ОД ПОДГОРЕ ДО ЗАВРШЈА И СКАКОВИЦЕ

У току је реконструкција пута који води од Подгоре преко Завршја до Скаковице, укупне дужине 7 километара.
Према ријечима замјеника начелника општине Лопаре Горана Тасовца са радовима се кренуло од магистралног пута Бијељина – Тузла у селу Подгора и преко заселака Новчићи и Музеље доћи ће се до Црвеног камена, гдје је отприлике половина трасе.
„Од тог мјеста ће бити урађен крак према засеоку Савићи у дужини око 1300 метара, а затим ће са Црвеног камена бити настављена реконструкција прeма Завршју и Скакови...

Детаљније

OБИЉЕЖЕНА СЛАВА ХРАМА У МАЧКОВЦУ

У Мачковцу је обиљежена Мала Госпојина, слава Храма Рођења Пресвете Богородице.
Свету литургију су служили протојереј ставрофор Драгомир Лазаревић, протонамјесник Спасоја Радовановић и јереј Остоја Дикић.
Према ријечима протонамјесника Душка Ђурића, старјешине Храма у Мачковцу, у овом Храму су недавно урађени конструкцијски радови заштите Храма од влаге који су успјешно завршени.
„Сваке године, традиционално на овај празник се окупљамо у овом Храму који посвећен Рођењу ...

Детаљније

140 ГОДИНА ХРАМА У ПРИБОЈУ, ЕПИСКОП ФОТИЈЕ СЛУЖИО ЛИТУРГИЈУ

У Прибоју код Лопара, на празник Светог мученика Агатоника, који је крсна слава храма Рођења Пресвете Богородице, Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије је служио литургију.
“Овај храм који је освећен овдје прије 140 година гдје су се сакупљали православни срби Мајевице да чувају своје светосавље, своје прaвославље, да чувају свој образ, своје пространство и име своје породице”, рекао је епископ Фотије у својој бесједи послије литургије...

Детаљније

У ТОБУТУ ЈЕ ОДРЖАНА ПРВА КОТЛИЋИЈАДА

У Тобуту код Лопара је одржана Прва котлићијада уз учешће 21 екипе са подручја Мајевице и Семберије.
У име организатора, мјесне заједнице Тобут, учеснике и госте котлићијаде свечано је поздравио Мирослав Лазаревић, предсједник савјета мјесне заједнице и одборник у Скупштини општине Лопаре.
“Котлићијада је окупила преко двије стотине учесника и драго ми је да нас је послужило идеално вријеме...

Детаљније

У ПРИБОЈУ ОДРЖАНА СМОТРА МЛАДИХ МАЈЕВИЧКИХ ФОЛКЛОРАША

Поводом Дана дијаспоре у Прибоју код Лопара је одржана Смотра младих мајевичких фолклораша на којој су учествовали ансамбли из четири локалне заједнице Угљевика, Теочака, Челића и Лопара.
Кроз Прибој су продефиловали млади фолклораши из Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Лопаре, Бошњачке заједнице културе „Препород“ Теочак, Културно-умјетничког друштва „8. октобар“ Ратковићи и Културно-умјетничког друштва „Рудар“ Угљевик...

Детаљније