Категорија │ Центар за социјални рад

ЗАВРШЕН ПРОЈЕКАТ УРЕЂЕЊА ПРОСТОРА ИСПРЕД ЦЕНТРА ЗА СОЦИЈАЛНИ РАД

У Центру за социјални рад Лопаре реализован је дио пројекта „Подршка рањивој популацији кроз унапређење социјалних услуга у локалним заједницама“, који су заједнички спровели њемачка хуманитарна организација АСБ за југоисточну Европу и општина Лопаре.
Према ријечима инжињера Ведада Хаџиосмановића реализацијом пројекта урађени су грађевинско-занатски радови чиме су уређена два паркинг простора за инвалиде испред зграде Јавне установе Центар за социјални рад Лопаре, стаза за инвалиде са оградом и рукохватом, као и пјешачке стазе око саме зграде установе...

Детаљније

ПАКЕТИ ХРАНЕ ЗА СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНЕ

У Лопарама је данас 450 социјално угрожених породица добило пакете хране које су донирале њемачке хуманитарне организације „Хљеб живота“ из Улма и „Помоћ за сиромашне“ из Форцхајма. Предсједник организације „Хљеб живота“ Драго Симеуновић саопштио је да су пакети припремљени у Њемачкој, а купљени су углавном од донација њемачких грађана и уз помоћ ове двије хуманитарне организације допремљени до Хуманитарне организације „Ђаконија“ у Брчком, која пакете помоћи дистрибуира социјално угроженом становништву регије.„Ту су дакле три организације које се труде око тога, а вриједност пакета је више од 20 евра“, додао је Симеуновић...

Детаљније

ВИДОВДАНСКА КОРПА СОЛИДАРНОСТИ

Светосавска омладинска заједница је уз благослов протојереј ставрофора Стеве Јовића, архијерејског намјесника тузланског, уочи Видовдана 2018. године, реализовала „Видовданску корпу солидарности“.
Са кесама и пакетима пуним основних потрепштина, млади светосавци су на челу са својим предсједником обишли 15 кућа социјално најугроженијих лица на подручју општине Лопаре.
„Овом приликом се захваљујемо становницима општине Лопаре који су донирали храну за оне којима је пријеко потребна, као и власницима продавница, који су без имало колебања пристали да нам изађу у сусрет“, рекао је Горан Лукић, предсједник Светосавске омладинске заједнице у Лопарама.

Детаљније

ПРАЗНИЧНИ ПАКЕТИ ЗА 460 СОЦИЈАЛНО УГРОЖЕНИХ

У Лопарама је данас 460 социјално угрожених породица добило пакете хране које је донирала њемачка хуманитарна организација „Хљеб живота“ из Улма и „Помоћ за сиромашне“ из Форцхајма.
Предсједник Удружења „Хљеб живота“ Драгољуб Симеуновић рекао је новинарима да је појединачна вриједност пакета 20 евра и да ову акцију тардиционално организују људи из дијаспоре поводом новогодишњих и божићних празника.
„Имамо 20 чланова нашег удружења и донаторе широм Њемачке, а пакети су приватне донације од њемачких грађана“, рекао је Симеуновић, који је родом из Кореташа код Лопара.
Хуманим људима и организацијама које својим трудом помажу социј...

Детаљније

„Помозимо Терези да сачува вид“

Тереза Текић, 43-годишња супруга и мајка двоје малољетне дјеце, 2012. године почела је да губи вид на оба ока, након бројних прегледа трачак наде је добила у клиници „Милош“ у Београду гдје је 2013. године на једном оку урађен хируршки захват – уградња рожњаче чији је трошак у цјелости сносио Фонд здравственог осигурања Републике Српске. Међутим да би јој се у потпуности вратио вид потребно је исти захват извршити и на другом оку и не само то уколико се захват не изврши у року од 6 мјесеци процјене офтамолога са скоро 100% сигурношћу су да ће и на излијеченом оку доћи до поновног ослепљења, те самим тим до потпуног ослепљења.
Потребна средства за операцију износе 6845КМ, Фонд здравственог осигурања РС ће сносити 30% наведеног износа односно 2053,62КМ.
Четверочлана породица Текић живи само од пензије Терезиног супруга, која једва покрива и основне животне потребе те нису у могућности да сами сносе остатак трошкова.
Овим путем позивамо све хумане људе да се укључе у акцију помоћи за нашу Терезу и у границама могућности донирају новчана средства за операцију – уградњу рожњаче на клиници „Милош“ у Београду.
Средства можете лично предати волонтерима Омладинског клуба Лопаре који ће у наредном пeриоду обилазити ваше домове. Такође средства можете уплатити на жиро рачун Оклоп-а: 554-003-00000563-40 Павловић Интернатионал банк.

Детаљније

Породици Марковић са СЕДМОРО деце трактор

Хуманитарна организација Срби за Србе купила је породици Марковић са СЕДМОРО деце трактор којим планирају издржавати породицу. Марковићи живе у Милином селу 13 километара од Лопара у Републици Српској, а укупна вредност помоћи је 6.600 КМ. Уз трактор је набављена шумска карета за извлачење и превоз дрва.

Детаљније

Пријем код начелника за Милана Цвјетковића и Зорана Стевића из Пељава

Начелник општине Лопаре Радо Савић и замјеник начелника општине Срећко Илић уприличили су пријем за Милана Цвјетковића и Зорана Стевића из Пељава који су се прихватили старатељства над дјецом трагично настрадалог Милорада Ћетковића из Пељава. Иза самохраног оца који је погинуо 19.08.2017. године у саобраћајној несрећи остало је четворо дјеце узраста од 8 до 16 година.Породица Милана Цвјетковића прихватила се старатељства над двоје дјеце, а породица Зорана Стевића прихватила се старатељства над једним дјететом. Најстарије дијете Гина Ћетковић има обезбијеђен смјештај у Дому у Лопарама. Начелник општине Лопаре се захвалио породицама Цвјетковић и Стевић на изнад свега хуманој и несебичној одлуци да преузму старатељство над овом дјецом. У наредних неколико дана биће потписани уговори са породицама и Центром за социјални рад Лопаре. Општина Лопаре ће обезбиједити превоз за двоје дјеце који путују у школу

Детаљније