Категорија │ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ

НА СЈЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ЗА 2021.ГОДИНЕ И НАЦРТ БУЏЕТА ЗА 2022. ГОДИНУ

На осмој редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојен је нацрт ребаланса буџета за 2021. годину и нацрт буџета за 2022. годину. Предсједник Скупштине Миленко Ристић је саопштио да су на засиједању разматрани извјештаји, донесене одлуке, рјешења и други акти од значаја за ову локалну заједницу. „Размотрен је и извјешатај о упису ученика у прве разреде основних и Средношколског центра „Вук Караџић“ и извјештај о стању путне мреже на подручју општине Лопаре и припрема за зимску сезону“, навео је Ристић. Начелник општине Лопаре Радо Савић изразио је задовољство данашњим радом локалног парламента. „Општина Лопаре ову годину приводи крају реализујући успјешне пројекте у многим областима а основа је био буџет“- рекао је Савић.Ребаланс буџета за 2021. годину је планиран у износу 7.094...

Детаљније

ОБУКА ОДБОРНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

У организацији Савеза општина и градова Републике Српске, захваљујући имплементацији пројекта – Локални интегрисани развој, који финансира УНДП /UNDP/, одржана је обука за одборнике.
„Обука има за циљ подизање степена заинтересованости и упућености изабраних локалних званичника, са нагласком за одборнике“, саопштила је Владана Поповић Ђорђић, стручни сарадник за односе с јавношћу Савеза општина и градова Републике Српске.
Она је нагласила д...

Детаљније

ОДРЖАНА СЕДМА РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

На седмој редовној сједници Скупштине општине Лопаре донијето је неколико значајних одлука за ову локалну заједницу.Предсједник Скупштине Миленко Ристић у својој изјави новинарима је рекао да је на дневном реду засиједања била 31 тачка. Он је изразио захвалност одборницима на добрим дискусијама, чиме су изњедрени добри закључци који ће сигурно бити на добробит свих грађана ове локалне заједнице и инвеститора који желе улагати у њен развој.„Усвојена је и одлука о извршењу буџета за првих шест мјесеци у овој 2021. години“, додао је Ристић.„Дошло до наставка подршке општине у изградњи пута за Бусију, затим реализацију пројекта за уређење простора спомен-парка Вукосавци са приватним инвеститором из дијаспоре“, рекао је начелник општине Радо Савић...

Детаљније

МИР БОЖИЈИ-ХРИСТОС СЕ РОДИ

Свештенству Српске православне цркве, грађанима и мајевичкој дијаспори честитам најрадоснији хришћански празник-Божић, традиционалним поздравом МИР БОЖИЈИ, ХРИСТОС СЕ РОДИ!

Детаљније

САВИЋ: ДОБАР РАД ОПШТИНСКИХ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА

Одборници Скупштине општине на данашњем засједању донијели су одлуку да уз улицу, име „9 јануар“ у Лопарама понесе и насеље у којем су изграђене куће угроженима након поплава и клизишта 2014. године.

Начелник Лопара Радо Савић похвалио је на сједници добар рад општинских установа и предузећа, истичући да је локални Дом здравља у суфициту већ цијелу деценију, истакавши да је и успјешан рад установа културе у општини.

Одборници с...

Детаљније