Категорија │ СКУПШТИНА ОПШТИНЕ

УСВОЈЕН ПРИЈЕДЛОГ ИНИЦИЈАТИВЕ ЗА ПРОГЛАШЕЊЕ ЗАШТИЋЕНОГ ПОДРУЧЈА КАО И ИЗВЈЕШТАЈИ О РАДУ УСТАНОВА И ПРЕДУЗЕЋА ЗА 2023. ГОДИНУ ЧИЈИ ЈЕ ОСНИВАЧ ОПШТИНА

На 24. редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојени су извјештаји о раду општинских установа и предузећа, као и одређен број информација.

Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је рекао да је на наведеној сједници усвојен приједлог иницијативе покренуте од стране Удружења грађана „Чувари Мајевице“ о проглашењу планине Мајевице за заштићено подручје.

Начелник општине Лопаре Радо Савић је рекао да су на сједници донијете и одлуке које су важне за конкрет...

Детаљније

РИСТИЋ – ИНИЦИЈАТИВА УДРУЖЕЊА „ЧУВАРИ МАЈЕВИЦЕ“ ЋЕ БИТИ УСВОЈЕНА НА НАРЕДНОЈ СЈЕДНИЦИ СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Удружење грађана „Чувари Мајевице“ је поднијело иницијативу Скупштини општине Лопаре да се планина Мајевица прогласи за заштићено подручје, која на претходној сједници није уврштена у дневни ред.
Према ријечима предсједника Скупштине општине Лопаре Миленка Ристића наведена иницијатива, уз још три тачке допуне, није уврштена у дневни ред јер није добила потребну већину.
„Након изнесеног приједлога приступило се гласању, 11 одборника, њих 8 из СДС-а и 3 из ПДП-а су гласали за наве...

Детаљније

ОДРЖАНА 23. СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На 23. редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојен је извјештај о раду начелника општинске управе за 2023. годину, разматрана су и усвојене информације о раду у прошлој години Полицијске станице Лопаре и мјесних заједница на подручју општине.
На данашњој сједници су донијете и одлуке о прихватању стручног мишљења за изградњу соларног постројења за производњу електричне енергије и трафо станице у Тобуту.
Донијета је и одлука да се одобре средства од ...

Детаљније

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ПРОТИВ РУДНИКА ЛИТИЈУМА НА МАЈЕВИЦИ

Скупштина општине Лопаре је против рударења и експлоатације литијума на подручју општине Лопаре, као и свих даљих радњи везаних за реализацију истог, један је од главних закључака са ванредне сједнице Скупштине општине Лопаре.
На сједници је усвојен и закључак којим се тражи да Влада Републике Српске обустави све даље активности и заустави пројекат експлоатације литијума на Мајевици.
Одборници СО Лопаре су и против укидања обавезе давања сагласности на геолошка истражив...

Детаљније

СКУПШТИНА ОПШТИНЕ О РЕЗУЛТАТИМА ГЕОЛОШКИХ ИСТРАЖИВАЊА, НАЦРТУ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ЗА 2023. И НАЦРТУ
БУЏЕТА ЗА 2024. ГОДИНУ

Данас је одржана 21. сједница Скупштине општине Лопаре на којој се највећим дијелом расправљало о процесу истраживања литијума на Мајевици.
Владимир Рудић, директор компаније „Аркор“, која је вршила наведено истраживање на подручју општине Лопаре, је упознао одборнике са резултатима до којих се дошло током истраживања, гдје су утврђене највеће количине Магнезијума, Калијума, те Литијума.
Он је упознао законодавну и извршну власт општине Лопаре о томе шта се радило у ...

Детаљније

ОДРЖАНА 18. РЕДОВНА СЈЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

На 18. редовној сједници Скупштине општине Лопаре, чији је дневни ред садржавао 30 тачака , разматрани су и усвојени извјештаји установа и предузећа за 2022. годину којима је оснивач локална заједница.
„Извјештаји су добили потребну
подршку уз коректне примједбе које су у функцији побољшања рада“, изјавио је начелник општине Лопаре Радо Савић.
Усвојен је и приједлог кандидата за најуспјешнијег привредника, индивидуалног пољопривредног произвођача, култруног радника, спортског клуба и спортисте на подручју општине Лопа...

Детаљније

СКУПШТИНА УСВОЈИЛА РЕБАЛАНС И БУЏЕТ И ПРИХВАТИЛА ИНИЦИЈАТИВУ ЗА УРЕЂЕЊЕ СПОМЕН КОМПЛЕКСА „ВУКОСАВЦИ“

На 16. редовној сједници Скупштине општине Лопаре усвојен је приједлог одлуке о ребалансу буџета за 2022. годину у износу од 7 667 000 КМ, као и приједлог одлуке о буџету за 2023. годину у износу од 7 716 000 КМ.

Прихваћен је и извјештај о извршењу буџета за прва три квартала у текућој години.

Одборници локалне скупштине прихватили су план одржавања чистоће за 2023. годину, као и приједлог заједничке комуналне потрошње, те је утврђена стопа пореза на непокретности која износи 0,2 посто...

Детаљније

УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ И НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2023. ГОДИНУ

На 15. редовној сједници Скупштине општине Лопаре поред осталих тачака дневног реда, усвојен је Нацрт ребаланса буџета за 2022. годину у износу
од 7 667 000 КМ гдје је буџет увећан за
616 000 КМ.
Буџет за 2022. годину је износио 7 049 000, а због повећања прихода, усвојеним ребалансом, предвиђено је да он износи
7 667 000 КМ.
Одборници локалне заједнице су усвојили и Нацрт буџета општине Лопаре за 2023. годину у износу од 7 716 000 КМ.
„Планирани буџет за 2023...

Детаљније

ЉУБИША ТОШИЋ ИЗАБРАН ЗА ПОТПРЕДСЈЕДНИКА СКУПШТИНЕ ОПШТИНЕ

Одборници Скупштине општине Лопаре, на данашњем засиједању, подржали су избор одборника Љубише Тошића на упражњену позицију потпредсјеника Скупштине општине Лопаре.
„Драго ми је да су ме данас колеге изабарле на мјесто потпредсједника Скупштине општине Лопаре. Мислим да ћу са ове позиције моћи пружити већи допринос становништву наше локалне заједнице, а нарочито мјесној заједници Козјак из које ја долазим“, рекао је новоизабрани потпредсјеник Скуштине општине Лопаре Љубиша Тошић...

Детаљније

СКРАЋЕНО РАДНО ВРИЈЕМЕ ТРГОВИНСКИХ РАДЊИ НЕДЈЕЉОМ

На данашњој 14. редовној сједници Скупштине општине Лопаре, након што је минутом ћутања одата пошта изненада преминулом потпредсједнику Скупштине општине Лопаре Аци Тодоровићу, реализован је дневни ред.
Усвојена је одлука о извршењу буџета за првих шест мјесеци ове године, као и одлука о издавању урбанистичко-техничких услова за изградњу соларне електране на подручју Прибоја и низ извјештаја и одлука битних за грађане ове локалне заједнице...

Детаљније