Категорија │ Удружење Мајевичана у Швајцарској

ДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ

Чланови Удружења Мајевичана у Швајцарској су организовали дружење којем је присуствовала мајевичка дијаспора и гости из разних дијелова Републике Српске и Србије.
“У културном дијелу програма наступили су културно-умјетничка друштва Коло из Бадена и Вук Стефановић Караџић из Шененверда, док су специјални гости били Културно-умјетничко друштво Ново Брдо и Школа фолклора Шилово из Косовског Поморавља. У наставку програма госте су забављали Боки Бенд и наша будућа звијезда Јована Томић, која је дошла из Лопара да поздрави своје Мајевичане и публику у дијаспоре...

Детаљније

НАЧЕЛНИК САВИЋ РАЗГОВАРАО СА ПОТПРЕДСЈЕДНИКОМ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ ИЛИЈОМ ЈОВИЋЕМ

Начелник општине Лопаре Радо Савић је разговарао са новоизабраним потпредсједником Удружења Мајвичана у Швајцарској Илијом Јовићем.
Према Јовићевим ријечима углавном се говорило о наставку и унапређењу сарадње између наведеног удружења и општине Лопаре, с обзиром да је изабрана нова управа удружења на челу са новим предсједником Радиславом Ђокићем.
„Има ту и старих чланова управе, али смо је освјежили са млађим људима како би удружење имало будућност“, истакао је Јовић...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА ОПШТИНЕ НА ПРОСЛАВИ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У ШВАЈЦАРСКОЈ

Прослава Дана Републике Српске у Швајцарској је, у организацији Савеза удружења Срба из Републике Српске, одржана у градској хали Диетикон код Цириха.
“Четврто по реду обиљежавање Дана Републике Српске у Швајцарској је окупило носиоце политичког, привредног и културног живота Срба из дијаспоре који живе и раде у Швајцарској и другим земљама Западне Европе. Наши гости су били представници Владе и бројне делегације градова и општина Републике Српске”, рекао је Мајвичанин Радислав Ђокић, предсједник Савеза удружења Срба из Републике Српске...

Детаљније

ПРОСЛАВЉЕНА КРСНА СЛАВА УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА

У швајцарском граду Брунен прослављена је крсна слава Удружења мајевичана у Швајцарској, Свети Великомученик Димитрије – Митровдан.
У Брунен је, како би присуствовала обиљежавању крсне славе наведеног удружења, стигла делегација општине Лопаре коју су чинили Желимир Нешковић, делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ , угледни привредник и хуманиста из Њемачке Мирослав Којадиновић, директор лопарског Дома здравља Душан Шакотић, протонамјесник Душко Ђурић, парох мачковачке 1. парохије и председник фудбалског клуба “Мајевица“ из Лопара Дејан Тешић...

Детаљније

УДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА ДАРОВАЛО ПЕЧЕНИЦЕ

Удружење Мајевичана у Швајцарској је поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића даровало 40 печенице за око 70 породица из општине Лопаре које су слабијег имовног стања.
Подјела печеница је обављена у порти цркве Рoђeњa Прeсвete Бoгoрoдицe у Мачковцу у сарадњи са свештеницима из свих парохија на Мајевици, локалном организацијом Црвеног крста и Центром за социјални рад Лопаре.
„Овим је настављена традиција додјеле печеница за социјално угрожене породице и чланови Удружење Маје...

Детаљније

УДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ ПРОСЛАВИЛО КРСНУ СЛАВУ

Удружење „Мајевичана“ из Швајцарске прославило je крсну славу – Светог великомученика Димитрија – Митровдан.
У швајцарском граду Везен окупили су се чланови овог завичајног удружења а слави су присуствовали и представници општине Лопаре Желимир Нешковић и Миланко Тошић као и привредник и хуманитарац из Немачке Мирослав Којадиновић.
Предсједник Удружења „Мајевичана“ Владо Антић истакао је да је њихов основни циљ подршка завичају...

Детаљније

ДЕЛЕГАЦИЈА „КОРЕНА“ ИЗ ЛОПАРА НА ФОРУМУ У БАЊА ЛУЦИ

У Бањалуци се одржава тродневни форум „У сусрет пријатељима из расејања“ који су организовали Удружење матице, дијаспоре и Срба у региону „Корени“ Бањалука, у сарадњи са Привредном комором Српске и Удружењем српских привредника из Швајцарске.
Покровитељ форума је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на скупу учествује и делегација локалног удружења „Корени“ из Лопара.
Предсједник Удружења матице, дијаспоре и Срба у региони „Корени“ Бањалука Мирјана С...

Детаљније

ОДРЖАНО БОГОЈАВЉЕНСКО ПЛИВАЊЕ НА МАЈЕВИЦИ

Стефан Ђокић /21/ из Бијељине први је допливао до Часног крста на језеру Снијежница и за побједу је добио златник.
Ђокић је био први од 62 пливача, међу којима је била и једна жена.
Побједник је рекао да је веома поносан што је освојио Часни крст, те да му је ово други пут да плива на овом језеру.
За крст је данас пливала и педесетшестогодишња Злата Станојевић из Главичица, која каже да јој је ово први пут, а да се посљедних неколико дана припремала на ријеци Дрини...

Детаљније

УДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА ДОНИРАЛО ПЕЧЕНИЦЕ

Удружење Мајевичана у Швајцарској је, поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића, донирало 56 печеницa за 85 домаћинстава општине Лопаре.
Василија Обреновић, члан удружења и један од организатора ове активности је саопштио да су печенице дониране породицама слабијег имовног стања.
Он је навео да су Прибојска и Тобутска парохија са својим свештеницима и црквеним одборима учествовале у сјечењу и достави печеница до кућа.
Обреновић је...

Детаљније