Категорија │ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

УЗ ПОДРШКУ УДРУЖЕЊА МАЈЕВИЧАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ НАБАВЉЕНО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО

У току трајања манифестације „Дани дијаспоре“, уз велике заслуге Удружења Мајевичана у Швајцарској, у возни парк Дома здравља Лопаре уврштено је још једно санитетско возило марке „Фиат“.
„Чим смо сазнали за потребу да се набави још један санитет у нашем Дому здравља, покренули смо се и сакупили 17 000 КМ.
Дугујемо захвалност свима који су узели учешће у овој акцији“, рекао је Радислав Ђокић члан Управе удружења.
„Овај санитет је пријеко потребан нашем Дому зд...

Детаљније

ПОСЛОВНИ ФОРУМ ПОСВЕЋЕН ПРИВРЕДНОЈ САРАДЊИ МАТИЦЕ И ДИЈАСПОРЕ

Пословни форум у оквиру манифестације „Дани дијаспоре“ окупио је данас у Лопарама представнике мајевичке дијаспоре и домаће привреднике како би се нашао начин за додатно улагање и запошљавање становништва које овдје живи, рекао је начелник Лопара Радо Савић.
„У Лопарама недостаје стамбени простор, потребна су улагања у пољопривреду и туризам“, изјавио је Савић новинарима.
Зоран Павловић из бањалучке консултантске фирме „Хаврекс“, која годинама помаже Лопарама на практичном ун...

Детаљније

МАЈЕВИЧКИ САБОР ИЗВОРНО-НАРОДНОГ СТВАРАЛАШТВА

У организацији базена „Октопус“ и Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Лопаре, уз подршку Удружења Мајевичана у Швајцарској и општине Лопаре, одржан је Мајевички сабор изворно-народног стваралаштва.
„На сабору поред домаћина „Просвјете“ су наступила културно-умјетничка друштва из Вукосавља, Пелагићева, Крепшића и Илићке – Брчког, као и етно пјевачке групе из Угљевика и Бијељине“, саопштио је у име организатора Владо Антић...

Детаљније

ФУТСАЛ ТУРНИР У ОКВИРУ ДАНА ДИЈАСПОРЕ

У Лопарама, поводом манифестације Дани дијаспоре, се одржава први футсал турнир на коме учествује 16 екипа, које се такмиче за наградни фонд од 2500 КМ, од којих побједник добија 2000 КМ, а освајач другог мјеста 500 КМ.
Судије турнира долазе из Бијељине и Угљевика и суде у првој лиги Републике Српске.
На турниру наступају екипе из Бијељине, Зворника, Тузле, Калесије, Брчког Челића, Кораја, Добоја и Лопара. Органиазтори турнира су Раденко Марковић и Небојша Гаварић...

Детаљније

НИНА ЗУРОВАЦ МИС ДИЈАСПОРЕ 2022

Нина Зуровац из Требиња је побједница избора за Мис дијаспоре 2022 који је одржан на базенима „Октопус“ у Лопарама. На такмичењу је учествовало 19 дјевојака, које су поријеклом из Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта.
„Избор за Мис дијаспоре је одржан у оквиру петог дана манифестације „Дани дијаспоре“, која се по једанаести пут одржава у општини Лопаре“, рекао је Желимир Нешковић, координатор манифестације и члан жирија за избор Мис дијаспоре...

Детаљније

ВЕЧЕ ИЗВОРНЕ МУЗИКЕ У ОКВИРУ „ДАНА ДИЈАСПОРЕ“

Удружење Мајевичана у Швајцарској је у оквиру манифестације „Дани дијаспоре“ организовало Вече изворне музике.
У свечаном салону „Хелвеција“ окупио се велики број љубитеља ове врсте музике и изворне групе из Републике Српске, Федерације БиХ и Хрватске, а свој допринос дала је Фолклорна секција Српског просвјетног и културног друштва „Просвјета“ Лопаре.
Предсједник Скупштине општине Лопаре, у свом обраћању присутним гостима, је рекао да Мајевица воли изворну музику, да се на Мајeвици чу...

Детаљније

ПРЕДСТАВЉЕН РОМАН „СРЕДИШЊА ПУСТИЊА“

У оквиру манифестације „Дани дијаспоре“ у Лопарама је представљен роман „Средишња пустиња“, који је изашао у издању издавачке куће „Лагуна“.
Писац романа Миомир Петровић је саопштио новинарима да је књига аутобиографска и да је настала на траговима његовог живота у Уједињеним Арапским Емиратима и изванредним искустовом и упознавањем са његовим пријатељем Васом Васићем, који је, како је рекао, стари Емираћанин , а заправо Лопарчанин...

Детаљније

ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА СЛИКА СА 15. ЛИКОВНОГ САБОРА „МИЛАДИН ЛУКИЋ“ МАЈЕВИЦА 2022

У Центру за културу Лопаре вечерас је отворена изложба слика са 15. ликовног сабора „Миладин Лукић“ Мајевица 2022.
Сликар Здравко Мићановић. један од учесника 15. ликовног сабора на Мајевици, је рекао да је лично познавао човјека чије име, заслужено, сабор носи од ове године.
„Миладин Лукић је човјек с којим сам провео године, вријеме студија и друговања у Тузли, а дијелом и у Бијељини“, навео је Мићановић.
Он је, отварајући изложбу, рекао да је сабор окупио разл...

Детаљније

У ПРИБОЈУ СВЕЧАНО ОТВОРEНИ XI „ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“

Одржана 4. котлићијада
Начелник општине Лопаре Радо Савић је отворио XI „Дане дијаспоре“, након одржане 4. котлићијаде у Прибоју.
„Данашњим окупљањем неколико хиљада људи овдје у Прибоју смо отворили једанаесте „Дане дијаспоре“ и имамо веома занимљиве садржаје у наредних седам дана“, истакао је Савић.
Он је позвао све људе добре воље, ако су могућности, да дођу у општину Лопаре као учесници или као гости манифестације која је стекла велики углед широм Републике Српске, Србије и расејања...

Детаљније