Категорија │ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

САЈАМ ДОМАЋИХ ПРОИЗВОДА И КУЋНЕ РАДИНОСТИ КРУНА МАНИФЕСТАЦИЈЕ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

У Лопарама је данас одржан Сајам домаћих производа и кућне радиности који се традиционално приређује, као завршни дио манифестације Дани дијаспоре.
Сајам на коме су били изложени производи који се производе на простору Мајевице, Посавине, Семберије, Србије и ширег региона, свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић.
Он је истакао да је сваке године све богатији садржај Дана дијаспоре, а самим тим и садржај Сајма домаћих производа и кућне радиности, који је круна наведене манифестације...

Детаљније

МАЈЕВИЦА ПОБЈЕДНИК ФУДБАЛСКОГ КУПА ОПШТИНЕ

Фудбалски клуб Мајевица из Лопара је побједник Фудбалског купа општине Лопаре, који је јуче и данас игран поводом Дана дијаспоре.
У финалном сусрету екипа Мајевице је савладала екипу Фудбалског клуба Прибој резултатом 8:0 (4:0).
Данас је одиграна и утакмица за треће мјесто у којој је екипа Бобетиног Брда савладала Кореташе резултатом 5:4 након бољег извођења једанаестераца, у регуларном дијелу резултат је био 2:2 (2:1).
Полуфиналне утакмице су одигране јуче...

Детаљније

ПОЧЕО ФУДБАЛСКИ ТУРНИР ПРИЈАТЕЉСТВА ЗА МЛАЂЕ КАТЕГОРИЈЕ

У Лопарама је почео фудбалски Турнир пријатељства за млађе категорије који се одржава у оквиру манифестације Дани дијаспоре.
Смотру младих фудбалских нада свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић.
„Ово такмичење ће трајати два дана, турнир је позивног карактера, a позване су селекције У-11, У-10, У-9 и У-8, и у свакој категорији има по 8 екипа“, рекао је Велемир Марић, члан организационог одбора турнира.
Он је навео да су за побједнике у свакој ...

Детаљније

ОДРЖАН ПОСЛОВНИ ФОРУМ MAЈЕВИЧКЕ ДИЈАСПОРЕ

У Лопарама је данас одржан Пословни форум на којем су представљена добра искуства ове општине у сарадњи са дијаспором и најављено ново инвестрање људи из дијаспоре у завичај.
Начелник Лопара Радо Савић каже да у овој општини имају 20 пословних пројеката које је реализовала дијаспора, у овој години већ су реализоване три пословне идеје, а на Пословном форуму разговарало се и о новим улагањима.
„Циљ нам је да у наредних пет година у Лопарама буде 50 фирми наших људи из ди...

Детаљније

ЗАВРШЕН ФИБА (3Х3) БАСКЕТ ТУРНИР, ПОБЈЕДНИЦИ ЕКИПА /FINAL FLUX/

У Лопарама је јуче настављен Фиба (3Х3) турнир Баскет Фест Лопаре 2023 утакмицама у сениорској конкуренцији који jе одржан у оквиру манифестације Дани дијаспоре.
Према ријечима Раденка Марковића, организатора турнира у сениорској конкуренцији је учествовало 16 екипа.
„Ту су била веома позната имена у свијету баскета, учествовале су екипе из Бањалуке, Прњавора, Бијељине, Власенице, Ужица, Београда и других мјеста и све су много јаке, тешко је било закључити ко је фаворит“, навео је Марковић...

Детаљније

ОДИГРАНА ФУДБАЛСКА УТАКМИЦА ИЗМЕЂУ МАЈЕВИЧКЕ ДИЈАСПОРЕ И МАЈЕВИЦЕ

У Лопарама је одиграна ревијална фудбалска утакмица између мајевичке Дијаспоре (Швајцарска) и фудбалског клуба Мајевица.
Према ријечима, једног од актера, Николе Марковића атмосфера на утакмици је била пријатељска и што је најважније завршила је без повреда играча.
„Прва два полувремена су завршена побједом Мајевице, а треће полувријеме ћемо наставити у заједничком дружењу“ навео је Марковић, који је играо за екипу Дијаспоре, а прије неколико година је наступао за Мајевицу...

Детаљније

ПОЧЕО МЕЂУНАРОДНИ ФИБА ТУРНИР У БАСКЕТУ (3Х3)

У оквиру манифестације Дани дијаспоре се одржава међународни Фиба (3Х3) турнир Баскет Фест Лопаре 2023.
Организатор турнира Раденко Марковић каже да је турнир почео данас у категорији јуниора гдје се пријавило 9 екипа.
„Екипе долазе из Добоја, Модриче, Брчког, Бијељине, Угљевика, Зворника, Власенице и једна екипа домаћина Лопара“, навео је Марковић.
Он је за сриједу најавио баскет на коме учествује 16 екипа у сениорској категорији од којих је издвојио репрезентацију БиХ, екипу Ужица, Дервенте и Прњавора, а нако...

Детаљније

ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ТРСТЕНИК НА ДАНИМА ДИЈАСОРЕ

У кабинету начелника општине Лопаре Раде Савића, општинско руководство је одржало састанак са делегацијом општине Трстеник коју предводи Предсједник скупштине општине Трстеник Герасим Атанасковић.
„Разговарали смо о братимљењу нашх општина које је у припреми, као и потенцијалној сарадњи привредника, културних и спортских радника“ – рекао је Герасим Атанасковић.
„Наше опредјељење је да продубљујемо сарадњу са свим институцијама Републике Србије, а нарочито са успјешним локалним зајеницама...

Детаљније

ИЗЛОЖБА СЛИКА СА ЛИКОВНОГ САБОРА И ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ „МАЈЕВИЧАНИ У ШВАЈЦАРСКОЈ“

Књига „Мајевичани у Швајцарској“ аутора Марка Лопушине промовисана је вечерас у оквиру манифестације „Дани дијаспоре“ у Лопарама, општини са 16.000 житеља од којих половина ради у иностранству.
Лопушина је рекао новинарима да је написао књигу о успјеху Мајевичана који углавном раде у Швајцарској и Аустрији, дијелом у Њемачкој, а има их и у Русији и Емиратима.
„То су људи који са поносом кажу да су Мајевичани и завичај им је светиња која се не заборавља, јер код куће је најљепше“, истакао је он...

Детаљније

СВЕЧАНО ОТВОРЕНИ ДАНИ ДИЈАСПОРЕ

У Прибоју код Лопара традиционалном котлићијадом отпочели су Дани дијаспоре, који се организују по дванаести пут у организацији општине Лопаре и Удружења Мајевичана у Швајцарској.
Ђорђе Милићевић, министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа Републике Србије са дијаспором, свечано је отворио манифестацију.
Он је нагласио да је навикао на сличне манифестације и да у Прибоју и Лопарама осјећа да је међу својима...

Детаљније