Категорија │ ПЗ ЗАРАЦ

ШТАНД ОПШТИНЕ НА САЈМУ У БОГАТИЋУ ИМАО ЗАПАЖЕНУ УЛОГУ

Међународни сајам пољопривреде „Богатић 2024“, који се одржава по трећи пут, окупио је око 140 излагача из Србије, Црне Горе и Републике Српске.

На изложбеном простору у сали и дворишту Мачванске средње школе запажену улогу је имао штанд општине Лопаре.

Свечаном отварању присуствовали су представници излагача, локалних самоуправа, а званично га је отворила Ведрана Илић, помоћник Министра за међународну сарадњу и Европске интеграције у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде Владе Србије...

Детаљније

МАЈЕВИЧКИ СИР ЗАРАЦ ПРЕДСТАВЉЕН У ЕМИСИЈИ „ШАРЕНИЦА“ НА РТС 1

У емисији „Шареница“, која се емитује на првом програму Радио-телевизија Србије представљена је Пољопривредна задруга „Зарац“ и пољопривредно газдинство породице Митровић из села Лабуцка код Лопара са лепезом својих производа.
О врстама сирева, који производи на Мајевици, начину припреме и традицији водитељи Ана Бабић и Слободан Шаренац су разговарали са Душком Митровић, која се поменутим послом бави већ 14 година.

Детаљније

НИКОЛА КОСТИЋ ИЗ ПЕЉАВА ДОБИТНИК ЗЛАТНЕ МЕДАЉЕ НА САЈМУ „ИНТЕРАГРО 2022“

На данас отвореном 20. међународном сајму пољопривреде, лова, риболова и екологије „Интерагро 2022“ представља се и Општина Лопаре.
Јубиларни 20. сајам отворила је предсједник Републике Српске Жељка Цвијановић и манифестација по први пут од оснивања има земљу партнера, а то је Сјеверна Македонија.
Начелник за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић је рекао да су на штанду наведене локалне заједнице представљени Пољопривредна задруга „Зарац“, удружења и индивидуални пољоприведни произвођачи...

Детаљније

„ЗАРАЦ“ ПРЕДСТАВЉЕН НА САЈМУ У МОДРИЧИ

На 11. међународном сајму привреде који се одржава у Модричи своје производе успјешно представља Пољопривредна задруга „Зарац“ из Лопара.
Делегација општине Лопаре, предвођена предсједником Скупштине Миленком Ристићем и замјеником начелника Гораном Тасовцем је присуствовала отварању ове сајамске манифестације, а затим посјетила штанд Пољопривредне задруге „Зарац“ и чланицама пружила подршку у њиховом раду.
Организатори сајма су општина Модри...

Детаљније