НОВО САНИТЕТСКО ВОЗИЛО У ДОМУ ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ

Дом здравља Лопаре пустио је данас у рад још једно санитетско возило и сада има укупно шест возила за превоз пацијената.
Директор ове здравствене установе Желимир Нешковић рекао је да је возило набављено сопстевним средствима уз подршку општине Лопаре.
Нешковић је додао да поред четири санитетска возила, Дом здравља има и возило за превоз дијализних пацијената као и једно путничко возило.
„На овај начин превоз пацијената је побољшан, због разуђености наше општине али и због честих одлазака наших пацијената у болничке центре у Бијељину, Бањалуку и Београд“, рекао је Нешковић новинарима.
Он је појаснио да је ово санитетско возило опремљено свим пратећим садржајима који су потребни за услуге пацијентима на терену и за њихов превоз до најближих болничких ценатра, те да има опрему за хитну помоћ и оксигенацију те да се планира уградити и амбулантни ЕКГ апарат.
Начелник Лопара Радо Савић похвалио је рад ове мајевичке здравствене установе и оцјенио да медицински радници одлично раде свој посао , а посебно су се истакли у условима пандемије корона вируса.
„Изузетно је важно, обзиром на разуђеност наше општине, да има довољно санитетскох возила спремних на располагању, и ово је добра одлука менаџмента Дома здравља“, рекао је Савић.
Он је навео да добар рад и опремљеност Дома здравља Лопаре доприноси безбједности становника мајевичког краја.