БРДСКА АУТО ТРКА „ЛОПАРЕ 2021“ ВОЖЕНА НА СТАЗИ ТОБУТ

Брдска ауто-трка „Лопаре 2021“ вожена је на стази Тобут дужине 3150 метара за шампионат БиХ и отворено првенство Републике Српске у ауто-тркама на брдским стазама.
Трку, за награду општине Лопаре, је свечано отворио министар саобраћаја и веза Републике Српске Недељко Ћорић.
Он је обећао да ће овај догађај, у наредној години, бити на вишем нивоу и да ће Влада Републике Српске и Министарство саобраћаја и веза бити један од покровитеља Брдске ауто трке Лопаре.
Начелник општине Лопаре Радо Савић истакао је да овај спортски догађај постаје традиционалан на подручју ове локалне заједнице.
Он је рекао да је трка протекла безбједно и у најбољем реду, те да ће за наредну бити уложен труд и побољшани услови на стази, око стазе и у организацији, иако су били на високом нивоу.
Брдску ауто трку „Лопаре 2021“ организовали су Ауто-мото картинг клуб /АМКК/ „Оптима моторспорт“ Бијељина, Спортски ауто-мото савез Републике Српске, а генерални покровитељ била је општине Лопаре.
Трку је у појединачној конкуренцији обиљежио прошлогодишњи побједник Бранимир Симић из АМКК „Оптима моторспорт“ Бијељина, који је оборио сопствени рекорд стазе, па сада износи минут и 44 секунде и 267 стотинки /1:44,267/.
„Изненадио сам себе, нисам очекивао да ћу бити оволико брз“, рекао је Симић.
Трка на стази Тобут вожена је у пет категорија, а екипни побједник је АКК „Професионал“ Бањалука.