У ЛОПАРАМА ОДРЖАН БАСКЕТ ПРИЈАТЕЉСТВА

У оквиру пројекта „Мајевички вјесници мира“ који су заједнички реализовали млади из Теочака и Лопара јуче је у Лопарама одржана последња активност „Баскет пријатељства“.
Ова активност обухватила је фарбање конструкције кошева и замјену постојећих табли са обручевима за кошарку на полигону Основне школе у Лопарама.
Након замјене старих кошева, млади су одиграли пријатељску утакмицу и наставили дружење испред Основне школе у Лопарама.
Присутне је поздравио Драган Лукић, директор Основне школе „Свети Сава“ у Лопарама, уз поруку да овакви пројекти треба чешће да се реализују и да оваква сарадња треба да буде примјер и другима у Босни и Херцеговини.
Ова активност је обухватила више од стотину учесника из двије сусједне општине.
Пројекат „Мајевички вјесници мира“ дјелују у оквиру пројекта ПРО-Будућност, који је УСАИД-ов пројекат изградње мира и повјерења међу грађанима свих етничких и вјерских група у Босни и Херцеговини, а проводе га хуманитарна организација ЦРС /Catholic Relief Services/, уз подршку Каритаса /Caritas/ БиХ, Института за развој младих „КУЛТ“, форума грађана Тузла /ФГТ/, Хелсиншког парламента грађана Бањалука /ХЦА/ и Међурелигијског вијећа у Босни и Херцеговини /МРВ/.