У ЛОПАРАМА ЗАВРШЕН МЕЂУНАРОДНИ ТУРНИР У УЛИЧНОМ БАСКЕТУ

На теренима Основне школе „Свети Сава“ Лопаре завршен је међународни турнир у уличном баскету ФИБА 3Х3 Лопаре 2021 /FIBA 3Х3 Lopare 2021/, у оквиру кога је учешће узело 16 екипа.
„Прво мјесто и награду од 1.300 КМ у профи категорији освојила је екипа из Београда, чији је спонзор Церекс /CereX/ Прњавор, која је у финалном сусрету побиједила екипу 3Х3 Прњавор под спозорством кафе бара Фарго /Fargo/ из Прњавора“, рекао је новинарима Раденко Марковић, организатор турнира.
Он је захвалио општини Лопаре на покрвитељству и свим спонзорима турнира, те истако изузетно добар одзив публике.
За најбољег играча турнира, на коме су учествовале екипе из Србије, Хрватске, Федерације БиХ и Републике Српске, проглашен је Иван Поповић из Београда, који се налази на 26. мјесту ФИБА /FIBA/ ранг листе. Овај турнир се екипно бодујуе за 3Х3 Лигу Републике Српске, а појединачни учинак играча се биљежи за ФИБА /FIBA/ ранг листу.
Дводневно такмичење, које се налази у календару Међународне кошаркашке федерације ФИБА /FIBA/, првог дана турнира, отворио одборник у Скупштини општине Лопаре Желимир Нешковић.
“На овај начин промовишемо здрав стил живота, а част је бити дио овакве манифестације посвећене младим људима, гдје се осјети спортски дух”, рекао је Нешковић.
Турнир је игран у јуниорској и сениорској категорији, а прво мјесто код јуниора освојила је екипа Кафе бар Чикаго из Бијељине.
Награде најбољима су уручили одборници СО-е Лопаре Желимир Нешковић и Љубиша Тошић.