САСТАНАК УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“

У Лопарама је одржан састанак Управног одбора и радна конференција Удружења „Корени“, у чијем су раду учествовали представници удружења са Косова и Метохије, Србије, Републике Српске и низа Европских земаља.
Милан Гутић предсједник Извршног одбора Управног одбора је саопштио да је анализиран рад и будућа активност удружења.
Констатовано је да је досадашњи рад био веома успјешан, а најављени су и важни датуми у будућим активностима од којих је посебно апострофирна велика радна конференција удружења у Бања Луци која је планирана од 8. до 10. септембра у Привредно-инвестиционом центру.
„Ту су и припреме за Сајам привреде и културне баштине у Цириху“ рекао је Гутић.
Он истакао да су Лопарма додијељене нагарде најзаслужнијим, а повеље су добили општина Лопаре, Удружење Мајевичана у Швајцарској и велики пјесник Перо Зубац, који се у име награђених упутио ријечи захвалности.
„Данас је представљен и софтвер, који ће дефинитивно пружити прилику да се евидентира наше чланство у Европи и свијету. У његову базу се уносе подаци од мјеста из којег особа води поријекло до свих заначајних функција везаних за сарадњу матице и дијаспоре“, закључио је Гутић.
Општина Лопаре, која је дала подршку раду Удружења „Корени“ и пружила добар примјер односа према дијаспори, први је потписник који ће добити прилику да га користи.