МАЈЕВИЧКА СОЛИДАРНОСТ НА ДЈЕЛУ

Зајдничким залгањем мајевичке дијаспоре, мјештана, општине Лопаре и добрих људи сестре Антић из Пипера су уселиле у своју, потпуно опремљену, нову кућу.
Супружници Ранка и Срето Антић, приликом посјете глувонијемим сестрама, од којих је једна непокретна, увидјели су веома лоше услове за живот у старој, трошној кући, која је прокишњавала.
„Супруга и ја смо одлучили да покренемо акцију за градњу куће, преузмемо одговорност и истрајемо до краја“, рекао је Антић у својој изјави новинарима.
Он је нагласио да је одмах добио подршку родбине и општине Лопаре, која је помогла у складу са својим могућностима, а након тога активности се придружило, према постојећем списку, око двије стотине људи који су се, несебично, одазвали за помоћ.
„Људи су помагали новчаним прилозима, добровољним радом и на друге начине“, навео Антић, који је захвалио свим добрим људима који су учествовали у акцији.
Обрад Антић из Пипера, швајцарски пензионер, се одмах придружио у организацији и извођењу радова на изградњи куће.
Он је рекао да су сестре Смиља, Анђа и Цвија сада у новој кући, која је потпуно опремљна новим намјештајем, бијелом техником и осталим стварима које су потребне за живот, а урађен је и водоводни систем, те уређено је и ограђено двориште.
„Драго ми је да је ова акција успјела и овим се на дјелу показала мајевичка солидарност“, рекао је Дејан Марковић, директор Центра за социјални рад из Лопара.
Он је саопштио да је општина Лопаре у овом пројекту учествовала тако што је уплатила новчани износ од 5.000 КМ за изградњу темеља куће.
„Центар за социјални рад Лопаре води рачуна о потребама сестара Антић, као корисника ове установе, кроз редовна давања и њихове ванредне потребе“, додао је Марковић.