ТРЕЋА ПРИБОЈСКА КОТЛИЋИЈАДА – ПРЕЛИЈЕП СКУП ЉУДИ КОЈИ СУ ДОШЛИ ДА СЕ ДРУЖЕ

Екипа „Термоелектро“ из Лопара освојила је прво мјесто на, веома посјећеној и добро организованој, трећој по реду „Прибојској котлићијади“ која је одржана у и око новоизграђене производне хале у Прибоју.
Котлићијаду, на којој је учешће узео рекордан број екипа, свечано је отворио начелник општине Лопаре Радо Савић.
Он је рекао да је у Прибоју организован прелијеп скуп и да је доста људи дошло да се дружи и да се такмичи у припремању котлића.
„Влада добра и позитивна атмосфера, ово је трећи пут да се у Прибоју одржава котлићијада и све ћемо учинити да ово постане традиционална манифестација у овом дијелу наше општине“, додао је Савић и обећао подршку општине Лопаре и наредне године.
Горан Тасовац је, у име организатора Мјесне заједнице Прибој, саопштио новинарима да је покровитељ котлићијаде општина Лопаре, а да је за такмичарски дио пријављено 55 екипа.
„Прибој је данас у пуном сјају, послије осамдесетих година, и у њега се вратио живот“, рекао је Тасовац.
Он је захвалио екипама и учесницима котлићијаде, које су са регије Семберије и Мајевице, гостима и свима који су помогли њено одржавање.
Тасовац је у име организатора позвао учеснике и госте да дају добровољни прилог за обнову старе школе у Прибоју у којој је као учитељ радио Вељко Чубриловић, учесник у сарајевском атентату.
Прикупљена средства, према његовим ријечима, биће употријебљена да се школа уреди како би се у њој направио музеј.
Друго мјесто на котлићијади је освојила екипа „Качићи“ из Лопара, док је треће мјесто по одлуци стручног жирија припало екипи „Леки“ из Липовица.
Три првопласиране екипе су награђене пехарима и котлићима, а све установе, удружења, предузећа и грађани који су помогли одржавање треће „Прибојске котлићијаде“ добили су захвалнице.