НЕШКОВИЋ УЧЕСТВОВАО НА САСТАНКУ ЗЕЛЕНОГ КЛУБА

У сарајевском хотелу „Европа“ одржан је 7. састанак Зеленог клуба који ради на јачању јавног дијалога у области енергетике, питањима из области обновљивих извора енергије, климатских промјена, енергетске ефикасности и заштите животне средине.
„Главна тема данашњег састанка је била Зелена Агенда за Западни Балкан – енергија, клима и саобраћај, коју је представила Јасна Секуловић из ГИЗ /GIZ/, организaције која има улогу пројект менаџера за југоисточну Европу “, рекао је предсједавајући данашњег скупа Желимир Нешковић.
Он је навео да је циљ састанака, Зеленог клуба са представницима Народне Скупштине Републике Српске и Парламента Федерације БиХ, рад на усклађивању закона на ентитеском нивоу са државним законима и препорученим приједлозима, односно законима у Европској унији како би се испунили услови за Зелену Агенду за Западни Балкан.
Зелени клуб чине парламентарци са нивоа БиХ и ентитеских паралмената.
У садашњем сазиву учествује 7 парламентараца са државног нивоа, као и предстваници одређених министарстава и институција везаних за енергетику на свим нивоима у БиХ.