У ЛОПАРАМА ПРОВЕДЕНА КОНТРОЛА ТЕХНИЧКЕ ИСПРAВНОСТИ ВОЗИЛА

У Лопарама, кроз оквир кампање „Безбједна вожња у зимским условима 2021“, je проведена контрола техничке испрвности возила.
Предраг Ликокур из Ауто-Мото Савеза Републике Српске је саопштио да се ова активност реализовала у сарадњи са Министарством унутрашњих послова Републике Српске, Министарством саобраћаја и веза Републике Српске и са Ауто-мото друштвом из Лопара.
„Конкретно на терену прегледамо зимску опрему, да ли су зимски или љетњи пнеуматици, њихову дубину газећег слоја, свјетлосно-сигналне уређаје, кочиону течност, расхладну течност, пуњење акумулатора и исправност плинске инсталације уколико је возило посједује“, навео је Ликокур.
Он је рекао да је то један брзи преглед гдје се, уколико има неких недостатака на возилу указује возачима на њих и помаже да их отклоне.
„Од 1. новембра је и обавезна употреба зимске опреме на путевима у Републици Српској и БиХ и возачима стављамо до знања да је дошло до измјене тог правила“, указао је Ликокур.
Кампања „Безбједна вожња у зимским условима 2021“ се проводи од 1. и трајаће до 26. новембра у више градова и општина, а возачи у том периоду ће моћи да провјере стање својих аутомобила и добију савјете како да што квалитетније припреме возило за зимске услове.