ДЕЛЕГАЦИЈА УДРУЖЕЊА „КОРЕНИ“ ПОСЈЕТИЛА НИЗ ИНСТИТУЦИЈА У ВОЈВОДИНИ

У Привредној комори Војводине одржан је састанак Удружења „Корени“ са челницима Привредне коморе Аутономне Покрајине Војводине.
Стојан Стевановић, предсједник Удружења „Корени“, Милан Гутић, предсједник Извршног одбора и Желимир Нешковић, предсједник општинског одбора Удружења „Корени“ Лопаре, су разговарали са предсједником Привредне коморе Војводине Бошком Вучуревићем.
Састанку су присутвовали и Младен Петковић, секретар удружења пољопривреде, Милан Стојанов, шеф кабинета предсједника, и Кристина Ђого, самостални сарадник за односе са јавношћу, а тема је била сардња Удружења „Корени“ и Привредне коморе Војводине.
Делегација Удружења „Корени“ је боравила и у Покрајинској влади гдје су размијењена мишљења са Душком Ћутилом, директором Фонда за избјегла, расељена лица и сарадњу са Србима у региону. Овај Фонд у значајној мјери помаже у активностима удружења.
Реализован је и сусрет са Огњеном Бјелићем, секретаром Покрајинског секретаријата за енергетику, грађевинарство и саобраћај, а разговарало се о улагањима из дијаспоре у ове привредне гране.
Чланови делегације састали су се и са Миланом Новаковићем, начелником Јужнобачког управног округа и са њим договорили отварање канцеларија референта за дијаспору у свим локалним једницама поменутог округа.