ДИО СЕЛА У ОПШТИНИ ЛОПАРЕ ТРЕЋИ ДАН БЕЗ ЕЛЕКТРИЧНЕ ЕНЕРГИЈЕ

Након обилних сњежних падавина које су погодиле подручје Лопара, велики дио села ове подмајевичке општине већ трећи дан нема електричну енергију.
Екипе „Електро Бијељина“ а.д. су на терену, а нема званичних информација о томе када ће снабдијевање бити нормализовано.
„Ово стање је дијелом изазвано због снијега који је заиста брзо нападао и створио проблеме, а дијелом и посљедица недовољних улагања у нисконапонску и високонапонску мрежу“, саопштио је Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Савић је навео да се мора обавити озбиљан и искрен разговор између представника општине Лопаре и Електро Бијељине, а најавио је и обраћање влади Републике Српске јер се из године у годину понавља овакво стање.
„Ако неко жели да грађани Републике Српске живе у свим њеним дијеловима, а нарочито у руралним, онда се тим грађанима треба обезбиједити минимум основних услова неопходних за живот“, истакао је Савић.
Он је додао да дјеца која живе на селу умјесто да се радују снијегу страхују од њега јер знају да неће бити струје, те да нису потребне велике инвестиције у Лопарама и на Мајевици како би се електро мрежа довела у функционално стање.