ОБИЉЕЖЕН 9.ЈАНУАР ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ

Поводом 9. Јануара Дана Републике Српске испред споменика, погинулим борцима у протеклом одбрамбно- отаџбинском рату, у Лопарама представници Општинске борачке организације, руководства општине и грађани су положили цвијеће.
Пријем у Центру за културу је организовао начелник општине Лопаре Радо Савић, гдје је поводом Дана Републике уприличена изложба „Портрети Патријарха Павла“.
„Не само након 30 година, него сваке године и свакодневно треба радити на јачању Републике Српске и њених институција“, рекао је начелник Савић.
Он је истакао да се младим људима мора говорити о значају Републике Српске и то се треба усадити у све генерације које долазе.
За Републику Српску је потребна стална борба у обичном животу, на породичном плану и свим нивоима организовања, као што су мјесне заједнице, општине, те да се економски оснажи.
Скуп је благословио у име Епископа зворничко-тузланског Фотија његов изасланик протонамјесник Спасоја Радовановић.
„Дан Републике дочекујемо са усхићењем и пијететом“, рекао је предсједник Општинске борачке организације Лопаре Ристо Радић.
Он је навео бројне проблеме са којима се борци и њихове породице сусрећу и изразио незадовољство односом власти према овој категорији становништва.
На изложби, поводом Дана Републике, постављеној у Центру за културу Лопаре изложена су 33 портрета Патријарха Павла аутора Хаџи Марка Вујичића.
„Патријарх Павле је волио српског човјека, волио је Републику Српску, волио је српског војника и могу слободно да кажем да је са његовим благословом и створена Република Српска“, истакао је аутор.