ПРИБОЈСКИ ПЛАНИНАРИ ПОХОДОМ ОБИЉЕЖИЛИ ПРАЗНИК

Планинарско друштво „Српски Соко“ из Прибоја код Лопара, у склопу обиљежавања Дана Републике Српске, је организовало манифестацију под називом „Дани Републике Српске“, која је реализована 08. и 09. јануара 2022. године.
Предсједник поменутог друштва Јовица Марковић је саопштио да је у овом догађају учествовало 63 планинара који су чланови девет клубова и друштава планинара из Србије и два планинарска друштва из Републике Српске.
Он је навео да је организован планинарски поход „Стазама мајевичких витезова“ и да је дужина стазе, која је обухватила Прибој и околину, износила око 13 километара.
Планинари су положили вијенац испред споменика палим борцима 2. мајевичке бригаде.
Манифестација је реализована кроз низ активности као што су посјете вјерским и историјским споменицима, те дружење на којем су потписане деклaрације о сарадњи и узајамној помоћи клуба планинара из Лепосавића, Института за српску културу Приштина-Лепосавић, клуба планинара из Пожаревца са Планинарским клубом „Српски Соко“ Прибој.
На манифестацији су били присутни представници општине Лопаре предвођени замјеником начелника Гораном Тасовцем и представници Планинарског Савеза Републике Српске.
„Гости из Србије, у два дана боравка на Мајевици не само да су се упознали са лијепим предјелима нашег краја, већ и о догађајима из новије историје. Они су изразили спремност да присуствују у походу „Стазама 2. мајевичке бригаде“ који ће бити реализован идуће године на наведеној манифестацији“, додао је Марковић.