ДР РАДИЈА ТОМИЋ ДОБИЛА ПОЧАСНУ ТИТУЛУ ПРИМАРИЈУСА

Почасну титулу примаријуса која се, поводом обиљежавања Свјетског дана здравља, традиционално додјељују заслужним и успјешним здравственим професионалцима, на препоруку њихових сарадника и здравствених установа, понијела је др Радија Томић, која је запослена у Дому здравља Лопаре.
Она је за сада једини примаријус у овој здравственој установи.
Одлуке о додјели назива примаријус за 22 доктора медицине, пет доктора стоматологије и два магистра фармације из Републике Српске уручио је, данас у Бањалуци, Ален Шеранић, министар здравља и социјалне заштите Републике Српске.
Шеранић је честитао примаријусима и изразио наду да ће им то бити подстицај за будуће напредовање у струци, ради добробити пацијената.
Он је навео да су ову титулу заслужили и оправдали својим дугогодишњим професионализмом, залагањем и добрим резултатима рада.
“Поводом обиљежавања Свјетског дана здравља, одајемо почаст докторима медицине, докторима стоматологије и магистрима фармације који су својим радом и професионалним напредовањем направили искорак у својим каријерама и чији је досадашњи, и надамо се, будући, допринос развоју здравственог система Републике Српске изузетно значајан” – навео је Шеранић.