ПРЕКО ТРИ СТОТИНЕ УЧЕСНИКА У АКЦИЈИ ЧИШЋЕЊА НАСЕЉА

Општинска управа Лопаре организовала је прољећну акцију уређења Лопара под називом „Април мјесец чистоће 2022“.
У до сада највећој еколошкој активности у овој локалној заједници било преко три стотине учесника који су чистили насеља, прилазне саобраћајнице, уређивали градско гробље, те уклонили неколико дивљих депонија.
„Радило се на чишћењу и уређењу насеља Лопаре, као и околних мјеста након чега су на неколико критичних тачака постављене и надзорне камере, који ће нам послужити за ефикасније санкционисање оних који се неодговорно понашају“, рекао је у својој изјави новинарима Радо Савић, начелник општине Лопаре.
Он је изразио захвалност свим учесницима и нагласио велики значај акције за ученике основне и средње школе у Лопарама који су се одазвали у великом броју.
Поред ученика и наставника у чишћењу и прољећном уређењу Лопара учествовали су Еколошко удружење „Ада“ Бијељина, Удружење грађана „Мајевички акцијаши“, Територијална ватрогасно-спасилачка јединица Лопаре, Јавно комунално предузеће „Чистоћа“ Лопаре, Црвени крст Лопаре, запослени из општинске управе, јавних предузећа, јавних установа, удружења и бројни појединци.
У наредном периоду биће настављене активности на чишћењу и уређењу, али у мањим групама, саопштено је из ОУ Лопаре.