ДЕЛЕГАЦИЈА „КОРЕНА“ ИЗ ЛОПАРА НА ФОРУМУ У БАЊА ЛУЦИ

У Бањалуци се одржава тродневни форум „У сусрет пријатељима из расејања“ који су организовали Удружење матице, дијаспоре и Срба у региону „Корени“ Бањалука, у сарадњи са Привредном комором Српске и Удружењем српских привредника из Швајцарске.
Покровитељ форума је предсједница Републике Српске Жељка Цвијановић, а на скупу учествује и делегација локалног удружења „Корени“ из Лопара.
Предсједник Удружења матице, дијаспоре и Срба у региони „Корени“ Бањалука Мирјана Стојановић рекла је да је форум организован у оквиру тродневне манифестације „У сусрет пријатељима из расијања“ с циљем да се на једном мјесту чује које су предности, а који изазови да се у Српској појави што већи број инвеститора.
„Заједно ћемо покушати пронаћи одговоре како и шта треба учинити да буде што мањи одлив, а што већи прилив људи у наше земље“, рекла је Стојановићева.
Предсједник Удружења српских привредника у Швајцарској Стојан Стевановић рекао је да Српска пружа бројне предности за улагање, него што је то случај у иностранству.
„Веома је значајна добра сарадња са локалним властима, као и напори да се смање проблеми око папирологије која је потребна за покретање и вођења бизниса“, истакао је Стевановић.
Он је навео да се форум одржава у Привредној комори Републике Српске, те да је најважнији догађај у овом окупљању.
Поред бројних гостију и учесника форума, делегације „Корени“ Лопаре, на форуму су учествовали и чланови управе Удружења Мајевичана у Швајцарској.