СКУПШТИНА ОПШТИНЕ ЈЕДНОГЛАСНО – АЛЕКСАНДРУ ВУЧИЋУ ПОВЕЉА ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ

На дванаестом редовном засједању, Скупштине општине Лопаре усвојени су извјештаји о раду за 2021. установа и предузећа чији је оснивач локална заједница.
Разматран је и усвојен Извјештај о извршењу буџета општине Лопаре за 2021. годину.
На дневном реду нашло се још неколико информација и извјештаја који су усвојени, а донесене су одлуке од важности за ову локалну заједницу.
Скупштина општине Лопаре донијела је данас једногласно Одлуку да поводом Дана и крсне славе општине, Ђурђевдана, Повељу општине Лопаре, додијели Александру Вучићу предсједнику Србије.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је ово посебно признање знак захвалности предсједнику Србије јер је помогао да се у Прибоју код Лопара изгради производно-пословна хала која ће бити у власништву општине.
„У поменутој хали ће се производити дијелови за противпожарне системе, а производњу ће покренути наш Мајевичанин који живи и ради у Швајцарској“ – рекао је Савић.
Вриједност пројекта је 651 000 КМ, а средства је обезбиједила Република Србија.
Поред предсједника Вучића, награђени су и Повељом Мирослав Којадиновић привредник и хуманиста, те још десет заслужних грађана Златном значком и двоје Захвалницама општине.
Награде и признања биће уручени на свечаној сједници Скупштине општине Лопаре која ће се одржати 5.маја у 12 часова у Центру за културу у Лопарама.
Локални парламент је данас верификовао мандат новом одборнику Мићи Радићу, након што је Желимир Нешковић, одборник у Скупштини општине Лопаре вратио мандат.
Радић и Нешковић су из редова Српске демократске странке, тако да није дошло до промјена у Скупштини када је у питању страначка структура.
Обзиром да није у потпуности исцрпљен дневни ред наставак Скупштине је заказан за 21.04.2022.год. у 10 часова.