ПРЕДСТАВЉЕН ДЕВЕТНАЕСТИ БРОЈ ЧАСОПИСА БОКАТИН ДИЈАК

Деветнаести број часописа за језик, књижевност и духовност Бокатин Дијак представљен је у Центру за културу Лопаре.
Часопис су представили чланови уредништва, а гост на промоцији је био писац, преводилац, историчар и публициста Никола Живковић.
Уредник часописа Слободан Јовић је говорио о новом броју и предочио садржај часописа.
Јовић је рекао да је Живковић сарадник и пријатељ часописа, те да је у претходна два броја својим текстовима био заступљен у њему.
„Никола Живковић је, у нашем часопису у рубрици Архив, писао о страдању српског народа у протеклом периоду“, навео је Јовић.
Живковић каже да је објавио двадесет књига. Од тога су десет ауторска дјела, а десет су преводи са њемачког језика и нека од њих је представио публици.
„Заиста сам био пријатно изненађен квалитетом часописа и то је један од разлога што сам желио да мој текст ексклузивно изађе у њему“, саопштио је Живковић.
Рубрику Духовност, у новом броју часописа Бокатин Дијак, је представио њен уредник Марко Томић.
Он је рекао да часопис постоји већ десет година и да ће у јулу изаћи јубиларни двадесети број који ће на посебан начин бити презентован читаоцима.
Промоција деветнаестог броја часописа „Бокатин Дијак“ је први догађај у оквиру Дана општине Лопаре – „Ђурђевданских свечаности“.
„Наша локална заједница даје пуну подршку часопису који дуги низ година излази у Лопарама“, рекао је новинарима начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре Жељко Керовић.