САВИЋ: ЖРТВА ПОГИНУЛИХ БОРАЦА ГОВОРИ КОЛИКО ЈЕ ВАЖНА РЕПУБЛИКА СРПСКА

У поводу крсне славе општине Лопаре-Ђурђевдана, данас је служен помен за 242 погинула борца Војске Републике Српске из ове мајевичке општине.
Помен је служио Његово преосвештенство епископ зворничко-тузлански Фотије заједно са свештенством и монаштвом Епархије зворничко-тузланске.
-Сјећамо се јунака који пострадаше за крст часни, вјеру православну и нашу Републику Српску и њихове жртве-рекао је епископ Фотије.
Након помена положено је цвијеће на споменик погинулим борцима Мајевице.
Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да је његовање сјећања на погинуле јунаке Мајевице традиција у овој општини.
-Они су свој живот положили за слободу српског народа а сама та реченица говори колико је важна Република Српска и колико је морамо чувати и у политичком, економском и домографском смислу-нагласио је Савић.
Предсједник Борачке организације Лопара Ристо Радић рекао је да је 242 борца живот дало у одбрамбено-отаџбинском рату док је преко 800 теже и лакше рањено из општине Лопаре.
Предсједник Српске демократске странке Мирко шаровић присуствовао је помену и полагању цвијећа и истакао да су Лопаре једна од најуспјешњих општина у Републици Српској.
Шаровић је честитао грађанима крсну славу општине и даљи напредак и препород а начелнику Савићу и предсједнику Скупштине општине Лопаре Миленку Ристићу јер успјешно воде ову мајевичку општини и крај.
-Овдје се успјешно задовољавају потребе свих грађана. Успјешне Лопаре, успјешан овај дио наше земље значи напредак Републике Српске-рекао је Шаровић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић подсјетио је да су Ђурђевданске свечаности протекле на задовољство свих грађана те да су на Свечаној сједници награђени заслужни појединци.
-Предан рад на развоју наших Лопара је и даље наш основни циљ-рекао је Ристић.
Помену су присуствовали начелник општине Теслић Милан Миличевић, представници града Бијељина, општине Угљевик, општине Трстеник из Србије, те представници борачких организације регије Бијељина.