НАЧЕЛНИК САВИЋ: ПРЕДСТАВЉЕНИ ПОТЕНЦИЈАЛИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА САМИТУ ПОСЛОВНЕ ДИЈАСПОРЕ У ЦИРИХУ

На 4. самиту пословне дијаспоре, који је свечано данас у Цириху отворио предсједник владе Републике Српске Радован Вишковић, своје потенцијале представља и општина Лопаре, чију делегацију предводи начелник општине Радо Савић.
Савић је у својој изјави новинарима саопштио да поред српских привредника из Србије, Швајцарске, Републике Српске и БиХ овај самит окупља и представнике седам локалних заједница из Републике Српске, међу којима је и општина Лопаре.
Он је навео да је имао квалитетне разговоре са потенцијалним инвеститором у области пружања услуга палијативне његе, која недостаје на простору општине Лопаре, а ради се о инвеститору који има искуство у тим пословима.
„За нас је важно да повјерење које смо стекли у односу на инвеститоре, наше људе из дијаспоре, одржимо и најважније је да се створи повјерење људи који улажу да ће улагање донијети профит, јер ми и желимо да ти људи зараде, да би добро зарадили и људи из наше локалне заједнице који ће бити запослени код њих“, закључио је начелник Савић.
Општина Лопаре је представљена штандом на сајму, као и на форумима, који се организују у оквиру самита, гдје делегација општине Лопаре, коју чине начелник Радо Савић, директор Дома Здравља Лопаре Желимир Нешковић и Предраг Мићановић из Одјељења за привреду и друштвене дјелатности општине Лопаре, активно учествује.