ОБИЉЕЖЕН ДАН ШКОЛЕ У ПРИБОЈУ

Ученици, наставници и запослени у Основној школи „Вељко Чубриловић“ из Прибоја данас су прославили Дан школе, у оквиру којег је организован базар од кога ће сва прикупљена средства бити уложена у санацију подручних школа у Липовицама и Пељавама и централној школи у Прибоју.
Празник установе обиљежава се на дан рођења Вељка Чубриловића, чије име школа носи, који је био први едуковани учитељ на Мајевици.
За базар су ученици и наставници, у сарадњи са Савјетом родитеља и Школским одбором, припремили и израдили радове и предмете, које су изложили.
Директор школе Војислав Божић рекао је новинарима да наставу похађа 119 ученика распоређених у 11 одјељења, те да су постигнути завидни резултати на школским општинским, регионалним и републичким такмичењима.
„Гледали смо да успјехе ученика и наставника наградимо тако што ћемо им створити боље услове за рад“, навео је Божић.
Свечаности у Прибоју присуствовао је велики број гостију, а међу њима и представници општинске власти из Лопара, на челу са начелником Радом Савићем.
„Ово је лијепо осмишљено уз учешће ученика, њихових родитеља и наставника, да би се помогло да се школа реновира, да се створе што бољи услови у школи у Прибоју и подручним школама које јој припадају“, рекао је Савић.
Поводом Дана школе приређен је богат културно-умјетнички програм.