ОДРЖАН XI ТЕНИСКИ ТУРНИР /LOPARE OPEN 2022/

У финалу тениског турнира за „Лопаре опен 2022“ састали су се Мухамед Хајдаревић из Тузле и Немања Микић из Бијељине.
Хајдаревић је однио побједу резултатом 2:1 у сетовима (6:1, 7:5) и тако по први пут у каријери постао побједник на једном турниру у сингл конкуренцији.
Мухамед Хајдаревић је рекао да има 20 година, а да се већ 13 година бави тенисом, те да је учествовао на више тениских турнира.
Он је истакао да јако задовољан организацијом турнира, да је било лијепо дружење и да је терен био добро припремљен.
„Ово је први турнир који сам освојио у синглу, прије овога имао сам освојен турнир у Тузли у дублу“, саопштио је Хајдаревић.
„Долазим из Бијељине и бавим се тенисом од своје осме године и играо сам пуно турнира аматерских, државних, европских и фјучерсе. Ове ми је прво финале у овој години на једном аматерском турниру“, рекао је Немања Микић, финалиста турнира.
Он је навео да је његов највећи успјех друго мјесто на државном првенству тенисера до 16 година.
Организатор турнира Драгиша Гаврић каже да је турнир организован по једанаести пут, трајао је два дана, на турниру је било 16 учесника из Тузле, Угљевика, Мркоњић Града, Бања Луке, Бијељине, те да турнир може понијети и епитет интернационалног јер је на њему учествовао по један такмичар из Француске и Хрватске.
„Општина Лопаре, као и сваке године, је подржала ово такмичење и главни су спонзори турнира“, навео је Гаврић.
Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре је приликом уручења пехара побједнику турнира изразио задовољство што се овакав турнир већ другу деценију организује у општини Лопаре.
„Радостан сам што овакав тениски терен постоји у Лопарама. За идућу годину организатор и општинска управа Лопаре су договорили да се турнир одржи у јулу и да ће имати преко 30 учесника, јер су ове године временски услови онемогућили долазак већег броја играча. Такође је договорено да у три љетна мјесеца у наредној години буде одржана школица тениса гдје ће тренери тениског клуба „Ас“ из Бијељине тренирати дјецу са подручја општине Лопаре“, истакао је Нешковић.