Дијалог заједница регије Мајевица

„Дијалог заједница регије Мајевица“, на којем је учествовало преко 40 представника заједница из Челића, Лопара, Сапне, Теочака и Угљевика одржан је 1. децембра 2022. године у Центру за културу „Филип Вишњић“ у Угљевику.
Учесници су кроз дијалог представили бројне позитивне примјере сарадње споменутих заједница и исказали потребу за даљњим повезивањем кроз реализoвање заједничких активности на пољима попут екологије, туризма, културе и омладинског активизма.
Међурелигијска сарадња и организација заједничких културних дешавања идентификоване су као активности које би допринијеле јачању повезивања и сарадње између ових заједница. Истакнуто је како у овим процесима важну улогу имају ангажовани појединци у заједницама који су и до сада иницирали заједничке активности повезивања људи из Челића, Лопара, Сапне, Теочака и Угљевика.
На дијалогу су представљене идеје и потреба за организацијом различитих културних и спортских манифестација, едукација и заједничких еколошких акција.
„Дијалог заједница регије Мајевица“ реализован је у оквиру пројекта „Јачање повјерења и кохезије у заједницама у Босни и Херцеговини“, који финансира Европска унија (ЕУ), а заједно проводе ЕУ, Уједињени народи у БиХ, Мисија ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини и Вијеће Еуропе.