ПРИВРЕДНИК ИЗ ЊЕМАЧКЕ УРУЧИО ШКОЛИ У ПРИБОЈУ ДОНАЦИЈУ ВРИЈЕДНУ 3.000 КМ

Хуманиста и привредник из НЈемачке Мирослав Којадиновић донирао је данас Основној школи „Вељко Чубриловић“ у Прибоју код Лопара школске лектире и спортске реквизите вриједне 3.000 КМ.
Којадиновић је присуствовао часу физичког васпитања и посјетио школску библиотеку, истакавши да је улагање у младе генерације улагање у будућност Републике Српске.
„Трудим се да сваки долазак у Лопаре, које су моја друга кућа, искористим да дам свој допринос овој локалној заједници, а посебан је осјећај када дођете у матицу и видите жељу код овдашњих челних људи да овај крај напредује“, изјавио је новинарима Којадиновић.
Он је нагласио да је важно да млади имају што боље услове током школовања и да се на што квалитетнији начин образују и буду кадрови који ће у будућности дати допринос развоју своје отаџбине.
Директор прибојске основне школе Војислав Божић уручио је захвалницу Којадиновићу за доброчинство, а посебно за донацију 154 књиге школске лектире.
„Много нам значи ова донација, по нашу срећу постоје људи попут Којадиновића, који је несебично помогао да набавимо недостајуће и зановимо оштећење књиге из обавезне школске лектире и спортске реквизите који ће побољшати наставу физичког васпитања“, рекао је Божић.
Основна школа „Вељко Чубриловић“, заједно са два подручна одјељења у Липовицама и Пељавама, има 105 ученика распоређених у 11 одјељења.