УДРУЖЕЊЕ МАЈЕВИЧАНА ДАРОВАЛО ПЕЧЕНИЦЕ

Удружење Мајевичана у Швајцарској је поводом најрадоснијег хришћанског празника Божића даровало 40 печенице за око 70 породица из општине Лопаре које су слабијег имовног стања.
Подјела печеница је обављена у порти цркве Рoђeњa Прeсвete Бoгoрoдицe у Мачковцу у сарадњи са свештеницима из свих парохија на Мајевици, локалном организацијом Црвеног крста и Центром за социјални рад Лопаре.
„Овим је настављена традиција додјеле печеница за социјално угрожене породице и чланови Удружење Мајевичана у Швајцарској су провели широку акцију прикупљајући добровољне прилоге од наших људи првенствено из Швајцарске“, рекао је Саво Митровић, потпредсједник наведеног удружења.
Он је навео да су акцији учествовали и хумани људи из других земаља, те да је ове године у активности укључена и општина Лопаре, која је путем Црвеног крста, за сваку породицу која је добила печеницу додијелила врећу брашна.
„Ми, као свештенство смо се одазвали да по парохијама направимо спискове вјерних људи којима је заиста помоћ потребна, а наши драги Мајевичани широм свијета, а понајвише из Швајцарске су се одазвали да скупе прилоге и купе печенице“, рекао је свештеник Остоја Дикић, парох 2. мачковачке парохије.
У име свих породица које су добиле дарове ријечи захвалности упутила је Биљана Симић, самохрана мајка двоје малољетне дјеце.