СВЕТИ САВА СВЕЧАНО ОБИЉЕЖЕН У ШКОЛАМА НА МАЈЕВИЦИ

Школска слава Свети Сава и ове године традиционално је прослављена у централним основним школама и њиховим подручним одјељењима на Мајевици.
Свечано је било и у Средњошколском центру „Вук Караџић“ Лопаре гдје су ломљењу славског колача, између осталих, присуствовали представници општинске власти и локални привредници.
Славски колач је сломљен у Основној школи „Свети Сава“ Лопаре, уз богат културно-забавни програм који су приредили ученици и наставници ове образовне установе.
Директор Основне Школе „Свети Сава“ Лопаре Драган Лукић је, на прослави Савиндана, најавио да ће поменута образовна установа ове године прославити стотину година од оснивања, те да су припреме за тај јубилеј у завршној фази.
„Свима бих пожелио срећну славу Светог Саву и да будемо сваки дан светосавци, а не само на данашњи дан“, рекао је Лукић.
Предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић је истакао да локална заједница помаже све образовне установе, а за све ученике од првог до деветог разреда основних школа су обезбијеђени бесплатни уџбеници.
Посланик у Народној скупштини Републике Српске Желимир Нешковић је истакао да је школа „Свети Сава“ дјелимично у новом руху, те да је урађена фасада и столарија на објекту, асфалтирано двориште и спортски терени.
Школска слава је, уз богат културно-забавни програм, прослављена и у Основној школи „Вељко Чубриловић „ Прибој.