МАЈЕВИЧКИ СОКОЛОВИ ОРГАНИЗОВАЛИ ДРУГИ ТУРНИР У ОБАРАЊУ РУКЕ

У лопарском Центру за културу одржан је 2. аматерски турнир у обарању руке на коме су учествовали такмичари из Србије, Републике Српске, Федерације БиХ, Македоније и Црне Горе.

На турниру је наступило око 70 такмичара, жене у једној добној групи и категорији, а мушкарци су се такмичили у категорији сениори до 85 килограма и преко 85 килограма и јуниори.

Турнир је организовало Спортско удружење „Мајевички соко“, уз подршку општине Лопаре, а свечано га је отворио Желимир Нешковић, посланик у Народној скупштини Републике Српске.

Предсједник Спортског удружења

” Мајевички соко“ Илија Деспотовић је изразио захвалност општини Лопаре, начелнику Ради Савићу и свима који су допринијели у организацији турнира.

“Тренутно имамо 25 чланова у клубу, 18 мушкараца и 7 жена и желимо наставити активности у овом спорту и у будућности”, рекао је Деспотовић.

Посланик у Народној скупштини Републике Српске Желимир Нешковић је навео да општинска управа Лопаре подржава организацију поменутог догађаја, те посебно истакао рад Илије Деспотовића оснивача клуба у Лопарама и његове такмичарске успјехе.

“Oпштинска управа ће настојати да стоји иза овог клуба, који ће вјерујем доживјети већу масовност”, закључио је Нешковић.

Предсједник Српске уније за обарање руке Милош Зељић је изразио захвалност организаторима такмичења у Лопарама и посебно нагласио успјехе клуба “Српски соко”, чија су два-три члана на турнир у Србију први пут дошли као гледаоци, да би на наредном такмичењу дошло њих двадесет и узели много пехара и медаља, а Илија Деспотовић је постао државни првак Србије.

Он је најавио сваку могућу помоћ за лопарски клуб од њега лично и Српске уније за обарање руке.

“Имамо све више такмичара, а могу да примијетим да Мајевички соколови окупљају све више људи, све су снажнији и биће позвани на државно првенство Србије у марту.

Од њих очекујем велике резултате, посебно од Деспотовића и Секуловића”, рекао је Зељић.