ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ ЛОПАРЕ НА ОБИЉЕЖАВАЊУ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ У БАВАРСКОЈ

Мирослав Којадиновић, привредник и хуманиста родом из Теслића, заједно са својим пословним партнером Робертом Прилером, је и ове године организовао прославу Дана Републике Српске у њемачкој покрајини Баварска.

Свечаност, којој су присуствовале званице из друштвеног и привредног живота Њемачке и Републике Српске, је одржана у граду Милдорф ам Ин у просторијама компаније „Доматек“ /domatec GmbH/, чији су сувласници Којадиновић и Прилер.

„Уз велику помоћ и подршку Роберта Прилера, мог пословног партнера и великог пријатеља, и ове године смо у просторијама наше компаније обиљежили и свечано прославили Дан Републике. За ту прилику смо позвали представнике привредног, политичког, културног, друштвеног и медијског живота овог дијела Њемачке и Републике Српске “, навео је Којадиновић.

Онје изразио задовољство што су на прославу дошли представници српске дијаспоре из Баварске, њемачки парламентарац Гинтер Кноблаух, који је 15 година провео на челу града Милдорфа, Штефан Фриш привредник који у својој компанији „Енџи“ /Engie/ запошљава у Њемачкој и широм Европе и свијета, преко 350 000 радника, а међу има велики број Срба из Републике Српске и Србије.

Он је казао да му је велика част и обавеза да се настави са започетим обиљежавањем Дана Републике Српске у Баварској, те да му је посебно драго што су то подржали и гости из Републике Српске Желимир Нешковић, делегат из реда српског народа у Дому народа Парламентарне скупштине БиХ, који је представљао општину Лопаре и Горан Рачић, предсједник Подручне привредне коморе Бања Лука.

„Већ другу годину присуствујем у Милдорфу прослави Дана Републике Српске, којом се одаје велики значај њеном постојању. Посебно ми је задовољство што се тиме, захваљујући Којадиновићу и Прилеру, остварује амбијент за привредну и политичку сарадњу Баварске и Републике Српске”, рекао је Нешковић.

Он је истакао да је Којадиновић велики пријатељ општине Лопаре, те изразио велику захвалност на његовој хуманости и помоћи коју пружа поменутој локалној заједници.