НАЧЕЛНИК САВИЋ РАЗГОВАРАО СА КОНГРEСМЕНИМА

Начелник општине Лопаре Радо Савић, који борави у Вашингтону поводом Молитвеног доручка, имао је прилику да разговара са конгресменима Питом Сешеном из Тексаса и Џоном Молинаром из Мичигена.

„Упознао сам конгресмене са нашом ситуацијом и представио општину Лопаре и Републику Српску, те захвалио на могућности да овдје остварим контакте који могу бити корисни за наше грађане“ – рекао је Савић.

Савић је навео да је поред конгресмена било разговора и са другим политичарима и пословним људима из Сједињених Америчких Држава и представницима из неколико држава широм свијета.

Он је посебно истакао разговор са Билом Келијем из Тулсе у Оклахоми, који је представник компаније ФМС /FMS Inc./ чија је дјелатност у области освјетљења, лед расвјете и изградње соларних панела. Кели је на Савићев позив изразио жељу да посјети Лопаре.

„Скуп поводом Молитвеног доручка је заиста одлично организован, а господин Обрад Кесић, Шеф представништва Републике Српске, кога сам овдје упознао, има одличне контакте и пружио ми је подршку на чему сам му веома захвалан“ – изјавио је Савић.