ПОЧЕЛА ЈЕ РЕАЛИЗАЦИЈА ПРОЈЕКТА „ПАРТНЕРИ ЗА ПРИРОДУ“

Центар за екологију и енергију (ЦЕЕ), заједно са парнерима на пројекту, Вијећем младих Грачаница, Удружењем Љубитеља природе “Вецо и Бецо” из Лопара, Еко роњење из Лукавца и Центром за истраживање и пословну едукацију“ из Зворника су кренули су са реализацијом пројекта “Партнери за природу”.

Сврха пројекта „Партнери за природу“ је успостављање сарадње 4 организације/удружења младих из ФБиХ и РС са циљем да се повежу кроз омладински активизам и њиховом сарадњом допринесу заштити околиша и борби против климатских промјена.

На подручју Лопара биће уређена шетачка стаза у близини излетишта Површнице и организирана акција кошење траве на два спортска терена (фудбалска).

Три одабране локације на подручју Општине Зворник ће бити озелењене са 30 садница платана.

Млади активисти из Грачанице ће уз акцију чишћења и поставку 2 клупе са обручима за кесе за смеће уредити излетиште које је близу урбане зоне Грачанице.

Рониоци из Лукавца ће очистити дно језера Модрац од олупина и другог чврстог отпада у површини око 1000 m2 и очистити обалу језера Модрац у дужини од 400 метара.

Центар за екологију и енергију ће у марту за све учеснике пројекта организирати дводневну едукативну радионицу на Злачи која се налази у заштићеном подручју Коњуха.

У наредна два мјесеца планирамо реализацију свих наведених акција – ПРИДРУЖИТЕ НАМ СЕ!

За више информација контактирајте нас на е-маил: amira.kunto@ekologija.ba

Пројект се спроводи у склопу пројекта Јачања Зелене мреже у БиХ, којег уз финансијску подршку Амбасаде Републике Италије у БиХ имплементира и суфнасира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (UNDP BiH)

@zelenamrezabih @italyinbih @undpbih