ЛОПАРЕ НА САЈМУ ТУРИЗМА У БЕОГРАДУ

Општина Лопаре представила је свој туристички потенцијал на Сајму туризма у Београду.
На штанду Туристичке агениције Републике Српске, посјетиоци су се могли упознати и са туристичком понудом коју нуди наша општина.
Штанд су посјетили бројни посјетиоци, као и званичници Србије и Републике Српске. Како нам је истакао Слободан Симикић, директор Туристичке организације у Лопарама, посјетиоци из Србије показују највећу заинтересованост за туризам у Српској.
„Овај Сајам туризма у Београду је највећи регионални сајам туризма. Интересантан је због тога што се ради о сродним мјестима која излажу своје туристичке потенцијале, прије свега из БиХ и РС, али и Србије и других сусједних држава. Неопходно је додати да су туристи из Србије најчешћи туристи у Републици Српској, самим тиме ово је право мјесто за презентовање нашег туризма“, изјавио је Слободан Симикић, директор Туристичке организације у Лопарама.
Како је изјавио Жељко Керовић, начелник одјељења за привреду и друштвене дјелатности, општина Лопаре посједује велики туристички потенцијал, а добар показатељ туристичке понуде Лопара јесте пројекат „Упознај Мајевицу“.
„Општина Лопаре је дио пројекта „Упознај Мајевицу“ у сарадњи са још четири општине, а то су Угљевик, Теочак, Сапна и Челић. Пројекат „Упознај Мајевицу“ је савршен примјер за представљање нашег туристичког потенцијала и кроз тај пројекат ми се заиста трудимо да на што бољи и интересантнији начин представимо нашу општину, како бисмо привукли што више туриста“, истакао је Керовић.
Миодраг Лончаревић, директор Туристичке организације РС поручио је да је синергија локалних заједница као што су општина Лопаре и општина Угљевик веома битна у презентовању туристичких потенцијала које ове општине нуде.
„Општине као што су општине Лопаре и општина Угљевик граде један заједнички туристички бренд, наравно и у сарадњи са Бијељином. Знамо сви да су Лопаре близу Етног села Станишићи који су велика туристичка атракција на бијељинској регији. Самим тиме, исти туристи који посјете Етно село „Станишићи“, могу да посјете и општину Лопаре, тако да је неопходно да постоји синергија малих локалних туристичких организација које ће на прави начин представити своје туристичке потенцијале“, рекао је Миодраг Лончаревић.