МАЈЕВИЧКИ ВОЛОНТЕРИ ПОДРЖАЛИ АКЦИЈУ ДОБРОВОЉНОГ ДАВАЊА КРВИ У УГЉЕВИКУ

У Угљевику је данас спроведена акција добровољног давања крви којој су се масовно одазвали добровољни даваоци више десетина друштава из Србије, Црне Горе и Републике Српске.
У поменутој акцији, коју је организовало Друштво добровољних даваоца крви /ДДДК/ “Рудар” из Угљевика, учешће су узели и чланови удружења “Мајевички волонтер” из Лопара чији је предсједник Желимир Нешковић.
Он је рекао да је 15 чланова лопарског удружења подржало акцију и даривало драгоцјену течност, а заједно са њима је дошло и неколико ученика Средњошколског центра “Вук Караџић” Лопаре.
“/ДДДК/ “Рудар” из Угљевика је једно од најбоље организованих и најмасовнијих друштава овог типа, а сама акција прикупљања крви је од великог значаја за спашавање људских живота у цијелој Републици Српској”, нагласио је Нешковић.
Драгана Војиновић, специјалиста трансфузиолог из Службе за трансфузијску медицину Бијељина је навела да је за проведену акцију било најављено око 150 давалаца крви, на прегледу се појавило преко 200, те да је од њих узето близу 200 доза драгоцјене течности.
Војиновићева је изразила захвалност организаторима и свим даваоцима који су у наведеној акцији даровали крв.