МЛАДИ НА ЕДУКАТИВНОЈ РАДИОНИЦИ У ПРОЈЕКТУ „ПАРТНЕРИ ЗА ПРИРОДУ“

У оквиру пројекта „Партнери за природу“ Центар за екологију и енергију је организовао дводневну едукативну радионицу на Злаћи која се налази у Заштићеном пејзажу Коњух.
На радионици су учествовали представници Вијећа младих из Грачанице, Љубитељи природе „Вецо и Бецо“ из Лопара, Еко роњење из Лукавца и Центра за истраживања и пословну едукацију из Зворника, младе особе из четири партнерске организације.
Млади су презентoвали рад својих организација и Еко акције које су реализовали у оквиру пројекта „Партнери за природу“.
На радионици на Злаћи су се додатно повезали млади из 4 локалне заједнице из ФБиХ и РС, раговарали су о сарадњи и заједничком доприносу наставку континуиране заштите околине и борбе против климатских промјена.
Експерти на пројекту су говорили о пројекту Заштићеног пејзажа Коњух и значају реализације еколошких пројеката за заштиту околине.
Оба дана боравка на Злаћи смо организовали обилазак/шетњу и младима приближили огромно природно богатство планине Коњух, кога чине биодиверзитет, прекрасне пејзажне вриједности, хидролошке вриједности, културно историјски споменици.
Разговарали смо о Зеленој мрежи и могућим активностима свих учесница на пројекту, које доноси чланство у Зеленој мрежи.
Дводневна едукација је организована у оквиру пројекта „Партнери за природу“ који је дио пројекта „Јачање зелене мреже у БиХ“, којег уз финансијску подршку Амбасаде Републике Италије у БиХ, имплементира и суфинансира Развојни програм Уједињених нација у БиХ (УНДП БиХ).
#zelenamrežabih #italyinbih #UNDPBiH
@zelena.mreza @undpbih @italyinbih