ПРЕДСTАВЉЕНЕ ДВИЈЕ НОВЕ КЊИГЕ ГОРАНА ПЕTРОВИЋА

У Центру за културу у Лопарама вечерас су представљене двије књиге Горана Петровића – „Папир“ и „Иконостас“, за које је аутор рекао да говоре о томе да људе више чини оно што немају, него оно што имају.
„Ријеч је о књигама које говоре о томе да нас чини више оно што немамо, него што имамо. И мене као писца више чини оно што још није написано, него ово што сад имамо пред собом. Имам утисак да је и код читалаца исто, јер су често запитани шта ће то бити, како ће се наставити, шта слиједи“, навео је Петровић.
Он је рекао да су ово двије књиге којима је започео циклус романа „Роман Делта“, на којем ради дуже од 20 година, са прекидима.
Петровић је навео да је „Папир“ прича из ренесансне Италије и писана је у том ренесансном кључу, а „Иконостас“ је прича са истока Европе, Грчке, Србије.
„Обје књиге су објављене у истом дану прошле године, а ове године ће услиједити трећа книга, потом четврта већ наредне године“, додао је Петровић.
Посјетиоци су вечерас имали прилику да присуствују разговору писца са Слободаном Јовићем, пјесником и уредником лопарског часописа „Бокатин дијак“.
Вечерашње књижевно вече у Лопарама је прва активност у оквиру бројних које ће бити одржане поводом славе општине Светог Ђорђа.
Јовић је рекао новинарима да су „Ђурђевданске свечаности“ организоване уз подршку општине, те да је у овом књижевном програму учествовао познати прозни писац Горан Петровић, са фокусом на његове двије књиге.
„Вјерујем да је значајно да читаоцима на Мајевици представимо оно што је актуелно и занимљиво у књижевној продукцији“, навео је Јовић.