НАЧЕЛНИК САВИЋ ОРГАНИЗОВАО ПРИЈЕМ ЗА ИЛИЈУ ДЕСПОТОВИЋА

Начелник општине Лопаре Радо Савић је организовао пријем за Илију Деспотовића, поводом постигнутих резултата на 3. државном Првенству Србије у обарању руке.
„Поносан сам на резултате које Илија Деспотовић и клуб „Мајевички соко“ постижу у овом спроту и пружам пуну подршку њиховом раду у име наше локалне заједнице“, рекао је Савић.
Деспотовић је изразио захвалност начелнику Савићу, као општини Лопаре на помоћи око одласка на такмичење и најавио да се ближи Свјетски куп у Словачкој, на коме се нада добром резултату, а потом је изнио појединости о такмичењу на којем је постигао изузетан успјех.
У Шапцу је (недјеља, 21. маја 2023. године) одржано 3. државно Првенство Србије у обарању руке (савез ИФА). Такмичење, са преко 150 такмичара из разних крајева Србије и Републике Српске, је организовала Српска унија за обарање руке на челу са Милошем Зељићем.
“Наше спортско удружење „Мајевички соко“ је дало допринос око организацији такмичења, које је одржано у хали спортова “Зорка”. Из нашег клуба је ишло шест такмичара”, каже Илија Деспотовић.
“Одбранио сам титулу апсолутног Државног Шампиона Србије у савезу ИФА, лијевом и десном руком. У драматичним мечевима са Милошем Безбрадицом из Новог Сада водио сам борбе у категорији до 90 килограма затим су наставили, жестоко, у апсолутној. Ипак нијансе су одлучилеи изашао сам више пута као побједник. Најјача категорија је била управо до 90 килограма, која је оставила много јаких такмичара који нису могли ићи у апсолутну. Финале десном руком у апсолутној је изборио Никола Бајуновић најјачи јуниор, а на искуство сам га побједио за одбрану титуле”, навео је Деспотовић.
Он је рекао да је његова супруга Стана Деспотовић освојила друго мјесто у тешкој категорији и лијевом и десном руком.
Стевица Алексић је освојио прва мјеста у обје руке у аматерској категорији до 85 килограма.
Дражен Секулић је освојио друго мјесто десном руком и треће мјесто лијевом руком у категорији сениора преко 100 килограма.