ПОТПИСАН УГОВОР ЗА УРЕЂЕЊЕ ИЗВОРИШТА СУМПОРНЕ ВОДЕ

Европска унија у Босни и Херцеговини наставља са снажном подршком локалним заједницама.
У просторијама @HELP – hilfe zur selbsthilfe, потписали смо уговоре са извођачима радова за три инфраструктурна пројекта на подручју општина Челић, Лопаре и Угљевик.
Ове интервенције ће унаприједити туристички потенцијал подручја Мајевице, а самим тиме и свакодневни живот ових локалних заједница путем:
Изградње едукационог центра уз Планинарски дом Црвено Брдо који је стјециште сусрета планинара, бициклиста и бројних излетника са подручја општине Угљевик и сусједних општина.
Уређење извора сумпорне воде широко познатог по својој лековитости.
Уређење околиша хумачког природног језера, изузетно богатог рибом и привлачног за љубитеље риболова, уједно и значајног за развој риболовног и спортско-рекреативног туризма.
У наредном периоду планирани су радови у општинама Теочак и Сапна, чиме ће се додатно побољшати цјеловитост атрактивних садржаја ове регије.
Активности се реализују у склопу пројекта „ЕУ за локалне заједнице” који спроводи @Centar za promociju civilnog društva са партнерском организацијом @HELP – hilfe zur selbsthilfe, а у цијелости финансира Европска унија у Босни и Херцеговини.
#EUzaBiH