“МАЈЕВИЦА ЗОВЕ” – ПЕТО ОКУПЉАЊЕ УЧЕСНИКА НЕКАДАШЊИХ ОМЛАДИНСКИХ РАДНИХ АКЦИЈА

Удружење грађана „Мајевички акцијаши“ из Лопара организовало је сусрет акцијаша, учесника омладинских радних акција које су се одржавале у некадашњој Југославији.
Звездана Дејић, предсједник Удружења „Мајевички акцијаши“, је навела да се скуп акцијаша под називом „Мајевица зове“ у Лопарама организује по пети пут, те да на њему, поред домаћина, учествује преко стотину акцијаша из Словеније, Македоније, Србије и Федерације БиХ.
Акцијашке сусрете је свечано отворио начелник општине Лопаре Радо Савић, који је истакао подршку локалне заједнице окупљању акцијаша из свих крајева бивше Југославије.
“Лопаре су отворено мјесто у које је свако онај ко има добре намјере је добродошао, а поготово људи који се баве волонтерским радом и повезивањем. За нас је то важно и такве вриједности настављамо подржавати”, рекао је Савић.
Божо Ђурић из Крагујеваца, каже да је од 1970. до 1982. године учесник на 10 савезних радних акција, које су се одржавале широм бивше заједничке нам државе.
“Изузетно ми је задовољство што сам данас дошао у Лопаре да посјетим мајевичке акцијаше и да обиђем ове предјеле, а и да се видим са акцијашима из цијеле бивше Југославије. Лијеп нам је дан за дружење и добар рад”, рекао је Ђурић.
Учесници сусрета су, поред шеталишта у Лопарама и код основне школе “Свети Сава”, засадили неколико садница Аризонског чемпреса.
У Центру за културу Лопаре, је организована изложба експоната везаних за добровољни омладински рад, гдје је приређен и пригодан културно-умјетнички програм.