ОБИЛНЕ ПАДАВИНЕ НА МАЈЕВИЦИ ПРОУЗРОКОВАЛЕ ПОПЛАВЕ, ОДРОНЕ И КЛИЗИШТА

Обилне падавина на подручју Мајевице у општини Лопаре проузроковале су поплаве, одроне и клизишта.
Бујични потоци су у Брусници, Бобетином Брду, Корају, Мртвици и другим селима и засеоцима су поплавили и оштетили пољопривредне усјеве, помоћне стамбене објекте, путеве, а у прекиду је и водоснабдијевање у Лопарама.
У Брусници је најтеже било у засеоку Лујићи, гдје је оштећења претрпио локални пут, а критично је било у домаћинству Цвјетка Лујића гдје је вода ушла подрумске просторије и дио приземља.
„Јуче смо кренули из Србије кући, преко Горње и Доње Трнове, гдје је било пола метра воде на путу. Нисам се заустављао јер сам знао шта се у Брусници дешава. Кад смо стигли до куће на путу је било 60 центиметара воде. Прошао сам возилом до куће гдје је вода надолазила и улазила у објекте. Брусничка ријека је ишла преко ограде моста, имам 70 година и нисам запамтио да је била већа“, казао је Цвјетко Лујић.
Он је навео да су поплављени усјеви и у пластенику и на отвореном, да су гаражи поплављене машине, апарати за домаћинство и намјештај.
У мјесној заједници Корај је дошло до појаве клизишта, уништени су воћњаци, пољопривредни усјеви и оштећени путеви.
Екипе цивилне заштите и водовода су на терену са циљем утврђивања штете и отклањања последица елементарне непогоде, саопштено је из Општинског штаба за ванредне ситуације општине Лопаре.