ПРЕДСТАВНИЦИ ОПШТИНЕ НА ЧЕТВРТОЈ БИЦИКЛИСТИЧКОЈ РЕКРЕАТИВНОЈ ВОЖЊИ „ВИА МАЈЕВИЦА“

Представници Општине Лопаре су присуствовали отварању Четврте бициклистичке рекреативне вожње, дуж стазе „Виа Мајевица“ која је данас организована у оквиру пројекта „Упознај Мајевицу“.
Бициклистичку вожњу је организовала Колација за борбу против мржње „Друштво без предрасуда“, у сарадњи са Међуопштинском радном групом Мајевица.
Координатор пројекта Енес Авдичевић је изјавио да је на данашњој вожњи учествовало 50 бициклиста, како професионалаца, тако и аматера у бициклизму.
Полазна тачка бициклистичке вожње је била Годуш. Бициклисти су даље возили кроз Снијежницу, Прибој, Пељаве, и Тобут.
„Данас смо присуствовали отварању 4. бициклистичке рекреативне вожње која је дио пројекта „Упознај Мајевицу“. Овај пројекат је резултат успјешне међуопштинске сарадње пет мајевичких општина. Активности које се спроводе у оквиру пројекта воде ка помирењу и стварању бољег амбијента за живот свих становника Мајевице“, рекао је Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре.
Начелник за привреду у Лопарама Жељко Керовић је истакао да је циљ данашње вожње промоција туризма на мајевичком подручју, међуентитетска сарадња, као и развој руралних подручја Мајевице.
„Виа Мајевица“ је пројекат међуопштинске и међуентитеске сарадње у које су укључене општине Лопаре, Теочак, Сапна, Угљевик и Челић.
Главни циљ пројекта јесте сарадња наведених општина у сврху развоја туризма и културе на простору Мајевице.