ЗАЈЕДНИЧКИМ СНАГАМА ПОТПУНО ОПРЕМЉЕНА АМБУЛАНТА ЗА ЛОГОПЕДА У ДОМУ ЗДРАВЉА „ДР РОСА ХАЏИВУКОВИЋ“

У Дому здравља „Др Роса Хаџивуковић“ Лопаре су потпуно уређене просторије и опремљена амбуланта за логопеда.
Тим поводом менаџмент лопарске здравствене установе је организовао окупљање родитеља дјеце са проблемима у говору, представница Кола српских сестара „Мати Ангелина Српска“ из Лопара и других учесника у пројекту.
„Наша установа, наведене двије групе грађана, уз подршку апотеке „Росић“ су заједничким снагама успјеле прикупити средства и грађевински уредити просторије за логопеда, те набавити додатну опрему и реквизите како би амбуланта била унапријеђена и потпуно функционална“, рекао је директор лопарског дома здравља Душан Шакотић.
Тања Марковић, предсједник Кола српских сестара „Мати Ангелина Српска“, каже да је као мајка дјетета које је долазило у дом здравља на логопедске третмане препознала потребу за опремање додатном опремом логопедске амбуланте.
„Покренули смо акцију, заједно са домом здравља, за опремање логопедске амбуланте по узору на веће здравствене центре какви су Бањалука и Београд. Набављени су одређени логопедски апарати и дидактичка опрема, а у активностима нам се придружила и апотека Росић“, навела је Марковићева.
Она је додала да је у плану набавка дигиталног логопедског сета и логопедског апарата виброфон.
Драгана Којић, магистар фармације, запослена у апотеци „Росић“, каже да је и сама родитељ два дјечака који иду на логопедске третмане, те да је у вези с тим нашла потребу и жељу да буде дио тима који је све наведено спровео како би дјеца, заједно са логопедима, била у што бољем окружењу, са одговарајућом опремом, да се не би за те потребе ишло у друге здравствене центре.
Којићева је изразила захвалност апотеци „Росић“ на спонзорству и помоћи у току спровођења акције.